Cristiano Ronaldon liigakauden 30. maali ei riittänyt Real Madridille voittoon asti Villarrealista. Keltainen sukellusvene nousi Gerard Morenon osumalla tasoihin ja pakotti Realin 1-1-tasapeliin Santiago Bernabéulla. Real järjesti hurjan vyörytyksen Villarreal-maalille, mutta vieraiden puolustus kesti.

Avausmaali oli kohtuullisen lähellä kahdeksan minuutin kohdalla. Real Madridin kulmapotku jäi pomppimaan Villarrealin maalin eteen. Lopulta Pepe pudotti pelivälineen Lucas Silvalle, joka laukoi rangaistusalueen rajan tuntumasta ohi maalin.

Pari minuuttia myöhemmin Isco syötti staattisessa tilanteessa pallon vasempaan laitaan Cristiano Ronaldolle, jonka pienestä kulmasta lähteneen laukauksen Sergio Asenjo torjui.

12. minuutilla oli Villarrealin vuoro lähennellä Real-maalia. Kulmapotkun jälkitilanteessa ensin Raphaël Varane katkaisi ensin hyvän matalan keskityksen. Pallo syötettiin takaisin boksiin Gerard Morenolle, joka väisti paitsioansan ja pääsi nokikkain Iker Casillasin kanssa. Moreno haki matalaa sijoitusta, mutta Casillas torjui. Paluupalloon pääsi Moi Gómez, joka laukoi kohti etukulmaa. Casillas oli ulkona tilanteesta, mutta Daniel Carvajal pelasti päällään kotijoukkueen takaiskulta. Lopuksi Joel Campbell haastoi Iscoa, joka rikkoi rangaistusalueen rajalla. Campbell ei kuitenkaan heittäytynyt kentän pintaan, joten tuomari ei myöskään antanut tilanteesta vaparia, joka vieraille olisi kuulunut.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Gareth Bale lähetti erinomaisen sisäänpäin kiertäneen keskityksen maalille. Karim Benzema ei aivan yltänyt palloon, sillä José Dorado sijoittui hyvin ja katkaisi syötön.

Puolen tunnin kohdalla Real oli kahteen otteeseen lähellä avausmaalia. Ensin Marcelon keskitys muutti Mario Gasparin jalasta suuntaa ja kaarsi vain hiukan maalin ohi. Tilannetta seurannut kulmapotku pelattiin Balelle, joka puski hyvästä paikasta ohi maalin.

Real Madrid CF v Villarreal CF - La Liga
Kuva: Getty Images.

Kolmisen minuuttia myöhemmin oli Varanen vuoro nousta korkeimmalle kulmapotkutilanteessa. Ranskalaistopparin pusku painui tolpan juuresta ohi.

Mitä pidemmälle avausjakso eteni sitä paremmin Real otti pelin hallintaansa. Reilu kolme minuuttia ennen taukoa Bale haki oikealla jalalla keskitystä. Epäonnistunut nosto suuntautui yllättäen kohti maalia ja napsahti ylärimaan.

Vielä lisäajalla Ronaldo pääsi kokeilemaan vapaapotkusta. Laukaus painui pari metriä yli maalin, ja tauolle lähdettiin tilanteessa 0-0.

Heti toisen puoliajan alkuun Realin vyörytys oli liikaa Villarrealille. Ensin Asenjo venytti hyvän torjunnan alakulmasta Ronaldon laukauksen tielle. Hetkeä myöhemmin Eric Bailly kampesi typerästi Ronaldon nurin rangaistusalueella. Idioottimainen rike kostautui, pallo pisteelle ja Ronaldolle kauden 30. maali La Ligassa.

Lähes heti perään Bale puhkaisi syötöllään vieraiden puolustuksen, ja Ronaldo pääsi kasvotusten Asenjon kanssa. Tilanne tuli nopeasti, portugalilainen yritti ensimmäisellä kosketuksellaan ratkaisua, mutta Asenjo pelasti vastaantulollaan Villarrealin takaiskulta.

Ja taas tultiin. Bailly kompuroi, ja Ronaldo pääsi spurttamaan tyhjään tilaan. Hän jakoi pallon keskikaistalla ollelle Balelle, jonka laukaus karkasi katsomoon.

Tunnin kohdalla Real sai vapaapotkun erinomaisesta paikasta. Ronaldo haki itselleen illan toista maalia, laukaus kuitenkin painui yli.

Yhtäkkiä, kesken Realin pitkän hyvän jakson, Villarreal nousi tasoihin. Vasemmalta tullut keskitys pelattiin negatiivisessa peliasennossa olleelle Morenolle. Varane antoi liikaa tilaa, päästi hyökkääjän pelaamaan pari syöttöä joukkuekaverinsa kanssa, ja Moreno laukoi terävästi alakulmaan.

69. minuutilla Ronaldolla oli tilaisuus viedä Real uudestaan johtoon. Bailly yritti repiä ja hidastaa Ronaldoa, joka ei pysähtynyt millään vaan jatkoi juoksuaan maalia kohti. Lopulta Asenjo peitti hyvin ja torjui lusitaanin laukauksen.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Ronaldo jatkoi Baillyn kyykyttämistä. Bale keskitti oikealta, ja Ronaldo voitti hankalassakin asennossa pääpallon nuorta topparia vastaan. Pusku oli hyvä, mutta Asenjo reagoi nopeasti ja heittäytyi paraatitorjuntaan.

Vajaa vartti ennen täyttä aikaa mentiin nopeaan tahtiin päästä päähän. Ensin Realilla oli erinomainen sauma nopeaan hyökkäykseen. Vastaisku tyrehtyi heikkoon syöttöön. Heti perään vaihdossa ottelun aloittanut Luciano Vietto onnistuttiin pelaamaan läpi. Argentiinalaishyökkääjä liukastui boksin rajan tuntumassa, ja tilanne kuivui kasaan.

Pari minuuttia myöhemmin Ronaldo oli jälleen yrittämässä maalintekoa. Tällä kertaa painava kuti lähti vasurilla – ohi maalin.

84. minuutilla Real sai ottelun kenties parhaan tilanteensa. Asenjo lähti hakemaan korkeaa palloa mutta lipsautti sen näpeistään suoraan Jesélle. Vaihdosta reilu 10 minuuttia aiemmin tullut nuorukainen sijoitti pelivälineen sivuverkkoon.

Pari minuuttia myöhemmin nähtiin välillä tilanne toisessa päädyssä. Rangaistusalueelle pelattiin keskitys, johon Vietto pääsi päineen väliin. Hyökkääjä onnistui vielä ohjaamaankin puskunsa hyvin, mutta Casillas venytti torjuntaan.

Lähes heti perään Carvajal pelasi pystyyn Javier Hernándezille. Kuutamolla koko ottelun ajan ollut Bailly työnsi meksikolaista selästä, ja Hernández meni nurin. Tällä kertaa erotuomari José Luis González antoi armon käydä oikeudesta eikä tuominnut toista kertaa palloa pisteelle.

Lisäajalla omatkin yrittivät jo saada palloa Asenjon selän taakse. Katko keskityspalloon oli mennä epähuomiossa etukulmasta sisään, mutta Asenjo nappasi torjunnan. Hetkeä myöhemmin Marcelo keskitti takatolpalle Ronaldolle – pusku yli maalin.

Vimmatusta painostuksesta huolimatta Real ei lisämaaleihin pystynyt, joten päätöslukemat kirjattiin 1-1.

Tasapeli oli kirvelevä takaisku Realille, joka juuri viikko sitten oli repinyt sarjakärjessä eron Barcelonaan nähden neljään pisteeseen. Barca voitti eilen oman ottelunsa, joten ero kutistui nyt kahteen pinnaan. Villarreal puolestaan pysyy kuudentena.

Toimittajan sana

Niinhän siinä kävi, että Villarreal-päävalmentaja Marcelino laittoi taas rotaatiopyörän pyörimään. Viime aikoina erinomaisesti pelannut Luciano Vietto aloitti penkillä, samoin paljon pelanneet Ikechukwu Uche, Jonathan dos Santos ja Víctor Ruiz. Avaukseen nousivat mm. sellaiset nimet, kuten Gerard Moreno, Eric Bailly, Sergio Marcos, Joel Campbell ja José Dorado, joille ei ole erityisen paljon peliaikaa herunut.

Marcelinon taktiikka toimi. Kentällä nähtiin etenkin ensimmäisen puolituntisen aikana todella pirteä Villarreal, joka piinasi ajoittain Realia. Pikku hiljaa kotijoukkueen mylly alkoi jauhaa tehokkaammin, ja Villarrealin pakka rupesi väsymään. Vaikka Real loi lukuisia maalitilanteita, se tärkein tilasto kirjattiin tasan 1-1.

Yksittäisistä kaksintaisteluista on nostettava esiin Ronaldon ja Baillyn vääntö. Bailly saa olla tyytyväinen, että Ronaldo iski vain kerran. Nuorta topparia vietiin pariin otteeseen niin pahasti, että melkein teki pahaa katsoa.

Yksittäisistä pelaajista on sen sijaan nostettava esiin Sergio Asenjo. Mieletön määrä torjuntoja, vastaantuloja, keskityspallojen poimimisia ja niin edelleen. Yksi virhe oli johtaa maaliin, mutta Jesén huono viimeistely pelasti Asenjon.