Barcelona teki tarvittavan muttei juuri enempää La Liga -ottelussa Granadaa vastaan. Putoamisviivan alla oleva Granada kaatui kotikentällään maalein 1-3. Voiton takuumiehinä eivät tällä kertaa toimineet Lionel Messi ja Neymar. Sankarinviittoja puettiin sen sijaan Ivan Rakiticin ja hyvän viikon pelanneen Luis Suárezin harteille. Molempien joukkueiden maalivahdit pelasivat myös hyvän pelin.

Ottelun alku oli hyvin rauhallinen. Barcelona piti palloa muttei päässyt kunnon maalipaikoille. Granadan Javier Márquezille ja Barcelonan Suárezille merkittiin varoitus, mutta mitään erityisen kovia otteitakaan ei nähty. 23 minuutin kohdalla Xavi laukoi kohtuullisen tulisesti, mutta kuti suuntautui suoraan päin maalivahti Oier Olazábalia.

Muutamaa minuuttia myöhemmin maalihanat saatiin auki, eikä tälläkään kertaa tilanne ollut erityisen hyvä. Pystyjuoksuun lähtenyt Suárez sai puolustuksesta korkean pallon pieneen kulmaan. Mukana ei ollut apuja, joten uruguaylainen laukoi. Veto olisi mennyt selvästi ohi, mutta Granada-puolustaja Cala meni koskemaan palloon. Rakitic reagoi nopeasti, juoksi irtopallooon ja tälläsi pelivälineen tyhjiin.

Lähes heti perään kotijoukkue oli lähellä tasoitusta. Pääpelitilanteen jälkeen pallo putosi Granada-pelaajalle, joka latasi volleyn – yli maalin.

Kymmenisen minuuttia ennen taukoa Barcelona loi hyvän nopean hyökkäyksen. Neymar syötti Messille, joka pelasi pystyyn Suárezille. Hyökkääjä jatkoi takaisin Messille, joka laukoi toisella kosketuksellaan yli maalin.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Granadan tasoitus oli jälleen lähellä. Márquez laukoi rangaistusalueen ulkopuolelta matalan kudin kohti alakulmaa. Claudio Bravo venyi torjuntaan ja työnsi pelivälineen kulmapotkuksi.

Juuri ennen taukovihellystä Granadan päädyssä nähtiin vielä yksi tilanne. Messi pääsi laukomaan liukuen, mutta Olazábal peitti hyvin ja torjui kudin ilman suurempia vaikeuksia. Näin ollen tauolle lähdettiin lukemissa 0-1.

Pian tauon jälkeen Lass Bangoura hyökkäsi vauhdilla kohti Barca-maalia. Vieraiden puolustus yritti horjuttaa Lassia, joka onnistui kuitenkin vielä keskittämään maalin eteen. Bravo luki tilanteen hyvin ja poimi pallon näppeihinsä.

Kun ei Granada onnistunut, Barca iski lähes välittömästi toisessa päädyssä. Suárez pudotti Rakiticille ja jatkoi juoksua kohti maalia. Rakitic nosti ensimmäisellä kosketuksellaan pallon Suárezille, joka voitti kaksinkamppailunsa ja tuikkasi pelivälineen verkkoon.

Granada pääsi takaisin peliin melko helposti vihelletyllä rangaistuspotkulla. Lass juoksi päin Marc Bartran jalkaa, kaatui ja pallo pisteelle. Bravo heittäytyi oikeaan suuntaan, mutta Fran Ricon laukaus oli tarpeeksi tarkka ja upposi maaliin.

Barcelona oli kuitata saman tien. Tuttu chippisyöttö puolustuksen selustaan. Olazábal oli hereillä ja venytti kätensä syötön väliin juuri oikeaan aikaan. Jatkotilanteessa Neymar laukoi volleyn katsomoon.

Peli ratkesi lopullisesti 70. minuutilla. Rakitic nosti pallon puolustuslinjan selustaan juosseelle Suárezille. Uruguaylainen kiersi Olazábalin, joka melkein onnistui riistämään pallon Barca-hyökkääjältä. Suárezilla oli edessään puolustaja, joten hän päätyi epäitsekkääseen ratkaisuun: syöttö viereen Messille, joka pääsi puttaamaan tyhjiin. Maalia ei itse asiassa olisi pitänyt hyväksyä, sillä Messi oli syöttöhetkellä paitsiossa. Osuma joka tapauksessa hyväksyttiin, joten vieraat 3-1-johtoon.

Maalin jälkeen nähtiin vielä muutamia tilanteita. Messi pääsi kahdesti yrittämään maalintekoa rangaistusalueen oikealta puolelta. Ensimmäinen yritys suuntautui ohi maalin, toisen Olazábal torjui. Hetkeä myöhemmin Pedroa ruokittiin diagonaalipallolla. Vaihdossa ottelun aloittanut Pedro yritti nostaa yli maalivahdin, mutta yritys jäi vaisuksi.

Paikoista huolimatta lisämaaleja ei enää nähty, joten Barcelonalle 3-1-voitto. Kolmen pisteen potti nosti katalaanit yhden pisteen päähän Real Madridista, jolla on ottelu vähemmän pelattuna. Granada jatkaa toiseksi viimeisenä.

Toimittajan sana

Olipa laiskan oloinen ottelu Barcelonalta. Ehkä syynä oli väsymys muutama päivä sitten pelatusta Mestarien liiga -ottelusta. Ehkä Granada vastustajana ei innostanut ihan tarpeeksi. Ehkä syynä oli kentän heikko taso. Oli miten oli, Barcelona pelasi hitaasti – sekä yksilö- että joukkuetasolla. Syötöt olivat liian usein huonoja, pystyjuoksuja ei tehty totuttuun tyyliin, eikä syöttökolmioita muodostettu aktiivisesti. Sen verran pystyjuoksuja ja linjan taakse nostettuja syöttöjä sentään nähtiin, että Barca teki kolme maalia. Kaikki edellä kuvatulla tavalla.

Toki Granadakin pelasi ihan hyvin, mutta lähinnä yksittäisten vastahyökkäysten osalta. Kotijoukkueen puolustuksen selustaan jäi jatkuvasti tilaa, joka vain kutsui Barcan pystysyöttöjä puoleensa. Tällä kertaa tila jäi käyttämättä suurimmalta osalta vierasjoukkueen pelaajia. Puhtaat paperit voi antaa oikeastaan vain Rakiticille, Suárezille ja Bravolle. Suárez pelasi sen verran hyvin, että kun hänet otettiin kymmenisen minuuttia ennen täyttä aikaa vaihtoon, tyytymätön ilme ja pään pyörittely kertoivat kaiken oleellisen. Suárez mahtoi ihmetellä, miksi hänet otettiin vaihtoon, eikä heikosti pelannutta Neymaria.

Kokoonpanot

Granada

1 Olazábal
2 Nyom
6 Babin
19 Cala
22 Foulquier
21 Ibañéz
16 Iturra
4 Rico
15 Bangoura -> Candeias (79.)
19 Córdoba -> Success (78.)
8 Márquez -> Rochina (67.)

Granada, vaihtopenkki

7 Candeias
13 Fernández
3 Martins
24 Murillo
12 Pérez
23 Rochina
29 Success

Barcelona

13 Bravo
22 Alves
15 Bartra
24 Mathieu -> Busquets (75.)
18 Alba
14 Mascherano
6 Xavi -> Rafinha (65.)
4 Rakitic
10 Messi
9 Suárez -> Pedro (79.)
11 Neymar

Barcelona, vaihtopenkki

21 Adriano
5 Busquets
8 Iniesta
2 Montoya
7 Pedro
12 Rafinha
1 ter Stegen

La Liga lauantaina

Granada – Barcelona 1-3 (0-1)
0-1 Ivan Rakitic (26.)
0-2 Luis Suárez (48.)
1-2 Fran Rico rp. (53.)
1-3 Lionel Messi (70.)

Rayo Vallecano – Levante klo 19

Almería – Deportivo La Coruña klo 21

Málaga – Getafe klo 23