Real Madridin Sergio Ramos joutui vastaamaan moneen kysymykseen Fifan verkkosivujen toteuttamassa haastattelussa. Suurimmaksi osaksi haastattelussa käsiteltiin Ramosin, Real Madridin ja Espanjan maajoukkueen viime vuotta. Topparilta kysyttiin myös, ketkä ovat olleet hänen uransa parhaita valmentajia.

– Hän (Carlo Ancelotti) on kahden parhaan valmentajan joukossa, mitä minulla on ollut urani aikana. Hän seuraa, miten pelaaja sopeutuu joukkueeseen. Tekeekö pelaaja aloitetta tutustuakseen joukkuekavereihinsa vai ei. Hän on valmentaja, joka ottaa pelaajan luokseen, puhuu hänelle ja tekee kaiken mahdollisimman helpoksi, sekä ammatillisella että henkilökohtaisella tasolla. Se on avain menestykseen.

Haastattelija kysyi, kuka se toinen aiemmin Ramosin mainitsemasta kahdesta parhaasta valmentajasta on.

– Vau, tämä on vaikea. Siellä on Luis Aragonés ja Joaquín Caparrós, joka todella uskoi minuun, kun ei vielä ollut kukaan. Minulla on ollut joitain fantastisia valmentajia, ja Ancelotti on ehdottomasti kolmen parhaan joukossa.

Caparrósin alaisuudessa Ramos pelasi Sevillassa 38 ottelua. Edesmennyt Aragonés puolestaan valmensi Ramosia maajoukkueessa. Puolustaja teki miesten maajoukkuedebyyttinsä juuri Aragonésin alaisuudessa.

Ancelottin, Aragonésin ja Caparrósin lisäksi Ramosia ovat valmentaneet Juan Ramón López Caro, Vanderlei Luxemburgo, Fabio Capello, Bernd Schuster, Juande Ramos, Manuel Pellegrini, José Mourinho ja Vicente del Bosque.

Koko haastattelun pääset lukemaan Fifan verkkosivuilta tästä.