Eurooppa-liigan neljännesvälierissä nähdään kaksi espanjalaisjoukkuetta. Turnauksen puolustava mestari Sevilla kaatoi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Borussia Mönchengladbachin. Villarreal puolestaan kukisti Red Bull Salzburgin. Athletic Bilbao taipui omassa otteluparissaan HJK:n kanssa samassa alkulohkossa pelanneelle Torinolle.

Sevilla oli voittanut avausosan maalein 1-0, joten sillä oli hyvät lähtökohdat torstain otteluun. Ensimmäisen puolituntisen aikana maaleja iskettiin tasatahtiin. Ensin Carlos Bacca vei Sevillan johtoon, Granit Xhaka tasoitti. Hetkeä myöhemmin Vitolo iski vieraille, Thorgan Hazard tasoitti. Lopullinen niitti nähtiin 79. minuutilla, kun Vitolo viimeisteli illan toisen osumansa. Sevillalle yhteismaalit siis 4-2.

Villarreal kohtasi itävaltalaisen Red Bull Salzburgin vieraissa. Avausosa oli päättynyt Keltaisen sukellusveneen 2-1-voittoon, joten tasapelikin olisi riittänyt jatkopaikkaan. Tasoissa oltiinkin ensimmäisen jakson jälkeen. Marco Djuricin vei isännät johtoon, ja Luciano Vietto tasoitti.

Toisella puoliskolla ottelupari ratkesi. 76. minuutilla Jonathan dos Santos karkasi läpi, odotti vielä että Vietto ehtii mukaan ja pelasi tälle tyhjän maalin. Kolme minuuttia myöhemmin Jonathanin velipoika Giovani viimeisteli puolestaan Vietton syötöstä loppulukemat 3-1:een. Yhteismaalit Villarrealille 5-2.

Baskimaan ylpeys Athletic ei noussut kahden muun espanjalaisjoukkueen seuraksi seuraavalle pudotuspelikierrokselle. Italialainen Torino voitti San Mamésilla maalein 3-2, joten yhteismaalit merkittiin Torinon hyväksi 5-4.

Toisen osaottelun avausmaali syntyi vartin pelin jälkeen pilkulta. Carlos Gurpegi rikkoi, ja Fabio Quagliarella kuittasi. Athleticin tasoitusosuma juuri ennen taukoa oli komeaa katsottavaa. Beñat Etxebarrialta taidokas ristipallo linjan taakse juosseelle Andoni Iraolalle. Oikealta laitapakilta teknisesti erinomainen haltuunotto ja viimeistely. Vielä ensimmäisen puoliskon lisäajalla vieraat iskivät uudestaan, maalintekijänä Maxi López.

Tunnin kohdalla kotijoukkue nousi tasoihin. Iker Muniainin syöttö lävisti Torino-puolustuksen, ja Óscar de Marcos sijoitti läpiajosta pallon maaliin. Tällä tuloksella edessä olisi ollut jatkoaika. Seitsemän minuuttia myöhemmin Torino kuitenkin sammutti San Mamésin valot. Omar El Kaddourin keskitys tavoitti taka-alueelta Matteo Darmianin, joka laukoi vieraat jatkoon.

Eurooppa-liigaa torstaina

Borussia Mönchengladbach – Sevilla 2-3 (2-2) / yhteismaalit 2-4
0-1 Carlos Bacca (8.)
1-1 Granit Xhaka (19.)
1-2 Vitolo (26.)
2-2 Thorgan Hazard (29.)
2-3 Vitolo (79.)

Red Bull Salzburg – Villarreal 1-3 (1-1) / yhteismaalit 2-5
1-0 Marco Djuricin (18.)
1-1 Luciano Vietto (33.)
1-2 Luciano Vietto (76.)
1-3 Giovani dos Santos (79.)

Athletic Bilbao – Torino 2-3 (1-1) / yhteismaalit 4-5
0-1 Fabio Quagliarella rp. (16.)
1-1 Andoni Iraola (44.)
1-2 Maxi López (45+2.)
2-2 Óscar de Marcos (61.)
2-3 Matteo Darmian (68.)