Yle Urheilun asiantuntija Aki Riihilahti on sitä mieltä, että Sergio Busquetsin merkitys illan Mestarien liiga -ottelussa Manchester Cityn ja Barcelonan välillä on hyvin suuri. Riihilahti esitti näkemyksensä Yle Urheilun verkkosivuilla.

-Barcelona on vierasjoukkue, mutta sillä on avauksessa ehkä jopa viisi pelaajaa, jotka ovat pääasiassa hyökkäysvoittoisia. Kysymys kuuluu, miten Busquets pystyy tasapainottamaan pelin niin, että Barcelona kontrolloi Cityn nopeita hyökkäyksiä.

– Hänen roolinsa puolustuslinjan varjelijana on näkymätön. Cityä vastaan tilanne on kuitenkin se, että jos Busquets epäonnistuu, se näkyy manchesterilaisten iloisena hyökkäyspelinä. Espanjalaisen jalat eivät välttämättä riitä, jos hän joutuu puolustamaan liian isoja alueita näin hyviä vastustajia vastaan.

– Mutta jos Busquets onnistuu, se voi näkyä Barcelonan pitkinä painostusjaksoina Cityn puolustusalueella. Hän on erittäin suuressa roolissa tänään.

Riihilahden mukaan Cityn leirissä etenkin Vincent Kompanylla, David Silvalla ja Sergio Agüerolla on suuri kuorma kannettavanaan.

– Kompany joutuu pitämään huolta toppariparistaan, joka on joko Martín Demichelis tai Eliaquim Mangala. Molemmat ovat hyvin virhealttiita. Myös koko puolustuslinjan ja keskikentän pitäminen kasassa on City-kapteenin kontolla, etenkin kun Yaya Touré on poissa.

– Kompanyn on huolehdittava kollektiivisuuden säilymisestä, jotta City pystyy estämään liiallisen yksi vastaan yksi -tilanteiden syntymisen. Hänen roolinsa aivan koko joukkueen johtajana on erittäin suuri.

– Silvan ja Agüeron rooli on kiinnostava. Toki Silvan tilalla voi pelata olla Samir Nasrikin, mutta Cityn hyökkäyspään mielenkiintoisin kysymys on, kuinka hyvin Agüero ja Silva pystyvät yksin haastamaan Barcelonan puolustusta ja pitämään ylhäällä palloa. Siinä on pelin kannalta isoja elementtejä.