Liigakierros numero 24 on paketissa. Käydäänpä läpi, mitä kaikkea pitkän viikonlopun aikana tapahtui.

Punainen maanantai

Maanantaina pelattiin kierroksen viimeinen ottelu. Levante vastaan Granada. Vastakkain kaksi putoamisviivan alla olevaa joukkuetta. Granada siirtyi vajaan vartin kohdalla johtoon rangaistuspotkusta. 1-0-lukemat pysyivät pitkään taululla, ja vaikutti siltä, että Granada veisi voiton.

Reilu vartti ennen täyttä aikaa alkoi tapahtua. Granadan Adrián Colunga kampitti tahallisesti David Barralin, ja erotuomari Alfonso Álvarez näytti punaista korttia. Seitsemän minuuttia myöhemmin punainen oli jälleen käytössä. Ottelun avausmaalin tehnyt Youssef El Arabi ja Iván Ramis tönivät toisiaan – molemmat suihkuun. Eikä tässä vielä kaikki.

88. minuutilla Granadan maalivahti Oier Olazábal ja puolustus kommunikoivat huonosti pääpallotilanteessa. Pallo ajautui rangaistusalueen ulkopuolelle Víctor Camarasalle, joka laukoi pelin tasoihin. Lisäajan neljännellä minuutilla Granadan tuloillaan ollut voitto muuttui lopullisesti katastrofiksi. Kalu Uche vapautti boksin sisällä Barralin vetopaikkaan, ja kokenut hyökkääjä sijoitti pallon verkkoon. Voiton ansiosta Levante nousi pisteen päähän Elchestä ja Almeríasta, jotka ovat ensimmäisten säilyjien paikoilla. Granada puolestaan jäi pisteittä, ja lisäksi joukkueen paras maalintekijä (El Arabi) on Colungan ohella pelikiellossa.

– On hyvin vaikeaa selittää mitä tapahtui. Vastustaja laukoi kerran ja teki kaksi maalia. Haluaisin, että tuomari selittäisi Colungan ulosajon, koska se meni yli hilseen. Mihin he asettavat rajan ulosajoissa? Yhdeksällä pelaajalla meidän piti muuttaa kaikki, mutta he tekivät kaksi maalia, koska me jouduimme paineen alle, Granadan päävalmentaja Abel Resino sanoi lehdistötilaisuudessa.

Levante-luotsi Lucas Alcaraz osoitti kollegansa tavoin syyttävällä sormella ottelun erotuomaria. Toisaalta ulosajot auttoivat Levantea.

– Ottelussa nähtiin todella kaoottinen hetki, kiitos tuomarin hyvin rajujen ratkaisujen. Kun peli oli organisoitua – 11 vastaan 11 – he saivat meidät hermostumaan. Mutta kun ottelusta tuli sekava, ulosajot auttoivat meitä.

Lopo matkalla kaikkien aikojen varoitetuimmaksi

Deportivo La Coruñan ja Celta Vigon välillä pelattiin kauden toinen Galician derby. Kuten ensimmäisessä kohtaamisessa myös tällä kertaa Celta oli parempi. Charles ja Fabián Orellana takasivat maaleillaan vieraille 2-0-voiton.

Rikkeet Deportivo sentään voitti 17-13. Kotijoukkueen veteraanipuolustaja Alberto Lopo keräsi itselleen kaksi varoitusta ja ennenaikaisen suihkukomennuksen. Keltaisen kortin saaminen ei ole Lopolle mikään uusi juttu. Tällä kaudella 34-vuotiaalle pakille on merkitty 10 keltaista ja yksi punainen. Hieman tilastosta riippuen kaikkien aikojen varoitustilaston kärkipaikkaa pitää hallussaan joko Fernando Hierro tai David Albelda. Joidenkin tietojen mukaan Albelda keräsi urallaan 151 ja Hierro 147 varoitusta Espanjan pääsarjassa. Toiset tiedot kertovat Hierron saldoksi 156 ja Albeldan kokonaismääräksi 153.

Samalla tavalla Lopo on nyt kerännyt lähteestä riippuen joko 145 tai 151 lappua. Oli miten oli, varoituksia on Depor-puolustajalle näytetty paljon. Ja oli oikea lukema edellä mainituista mikä tahansa, se on varmaa, että Lopo lähestyy kovaa vauhtia kaikkien aikojen varoitustitteliä.

Barcelona konttasi – Real taas karkuun

Mestaruuskamppailussa nähtiin taas uusi käänne, kun Barcelona hävisi yllättäen kotonaan Málagalle maalein 0-1. Vastaavaa ei ollut nähty aiemmin tällä vuosituhannella. Tässä vielä tilastoanalyysin perusteella syyt siihen, mikä mahdollisti Málagan voiton.

Siinä missä Barcelona hävisi, sen pahimmat kilpakumppanit voittivat omat ottelunsa. Real Madrid pääsi helpolla Elcheä ja Atlético Madrid Almeríaa vastaan. Näin ollen Real repi sarjakärjessä eron Barcelonaan nähden taas neljään pisteeseen. Atlético puolestaan nousi kolmen pinnan päähän Barcasta.

Mielenkiintoinen käänne nähtiin myös taistelussa viimeisestä Mestarien liiga -paikasta. Valencia punnersi väkisin 2-1-voiton Córdobasta. Villarrealkin voitti niukasti Eibarin. Sevilla sen sijaan hävisi erikoisen sunnuntai-iltapäiväottelun Real Sociedadin vieraana. Pelissä nähtiin seitsemän maalia, joista kaksi syntyi rangaistuspotkuista ja yksi hämmentävällä tavalla omaan maaliin. Voitto-osuma puolestaan näki päivänvalon pelikellon näyttäessä täyttä aikaa. Tappio saattoi olla Sevillan Mestarien liiga -haaveiden kannalta jopa ratkaiseva. Joukkue on hävinnyt neljästä viimeisestä ottelustaan kolme, ja Valencia karkasi jo viiden pisteen päähän.