Chelseasta New York City FC:n kautta Manchester Cityyn siirtynyt Frank Lampard tietää, millainen peli Cityn on tiistaina pelattava Mestarien liigassa. Joukkue isännöi Barcelonaa, jota vastaan Lampard pelasi Chelseassa.

– Kun kohtaa huippujoukkueen, on luonnollisesti oltava valppaana ja opiskeltava heidän vahvuuksiaan. Se pätee mitä tahansa maailmanluokan joukkuetta vastaan, mutta Barcelona tuo paljon enemmän uhkatekijöitä kuin jotkut muut joukkueet, Lampard sanoi Cityn verkkosivuilla.

– Joskus tarvitaan vain onnea. Chelseassa olimme joskus onnekkaita tai meidän piti vain rimpuilla mukana. Oli myös hetkiä, jolloin olisimme ansainneet parempaa tuuria. Uskon, että meillä on Cityssä niin paljon laatua, että jos pelaamme parhaalla tasollamme, voimme voittaa minkä joukkueen tahansa. Meillä on hyvät mahdollisuudet edetä jatkoon, vaikka Barcelona olisi kuinka hyvä tahansa.

– Joinain hetkinä joudumme kärsimään heidän pelaajiensa takia, mutta noina hetkinä meidän on tehtävä enemmän töitä ja pysyttävä mukana pelissä.

– Heitä voi ihailla ja kunioittaa, kunhan se ei johda siihen, että heille antaa tilaa. Silloin he ovat parhaimmillaan. Pelasin Barcelonaa vastaan, kun he olivat parhaimmillaan neljä-viisi vuotta sitten. He olivat täysin pysäyttämättömiä. Totuus on, että kovin paljon ei ole tehtävissä, kun he pelaavat sillä tavalla. Mutta meilläkin on pelaajia, jotka voivat satuttaa heitä.

Lampardin mukaan Cityn on pärjätäkseen pidettävä Lionel Messi kurissa.

– Hänelle ei vain voi antaa tilaa vaarallisilla alueilla. Meidän on prässättävä häntä, pysyttävä tiiviinä ja annettava hänelle mahdollisimman vähän tilaa. Jos emme onnistu, hän voi tuhota meidät. Toki sen jälkeen meidän on varottava Luis Suárezia, Neymaria ja kaikkia muita! Meidän kaikkien on oltava tarkkoina, kun heillä on pallo.

Cityn ja Barcelonan välinen ottelu alkaa tiistaina klo 21.45 Suomen aikaa.