Liigakierroksen puheenaiheet: Ulosajoja ja kompasteluita

© Kuva: Getty Images

Live Stream: Katso Copa del Reyn matsit ilmaiseksi!

  • Torstai-illan herkkupala klo 22.30: FC Barcelona vs Levante

Eilen saatiin La Ligan 23. ottelukierros pakettiin. Kaikenlaista ehti tapahtua viikonlopun aikana. Käydäänpä läpi.

Atlético riippuvainen pelinrakentajistaan

Reilu viikko sitten ympäri maailmaa ihmeteltiin ja hämmästeltiin, kun Atlético Madrid murjoi paikallisottelussa Real Madridin maalein 4-0. Ajateltiin, että Atlético voisi ehkä voittaa toisen liigamestaruuden putkeen. Ehkä joukkue voisi mennä Mestarien liigassakin päätyyn asti.

Karu totuus iski silmille viime sunnuntaina. Atlético oli täysin aseeton ja jäi Celta Vigon jalkoihin lukemin 0-2. Tulos ja ennen kaikkea Atletin pelaaminen paljastivat joukkueen riippuvuuden kahdesta pelaajasta. Kun samaan aikaan sekä Koke että Arda Turan olivat sivussa, ei keskikentälle löytynyt yhtään maailmanluokan pelinrakentajaa, joka olisi voinut ruokkia hyökkääjiä oikea-aikaisilla pystysyötöillä. Sopivasti Cadena Copa uutisoi, että Santi Cazorla olisi hyväksynyt siirron Atléticoon. Juuri Cazorlan kaltaista pelaajaa Atlético olisi tarvinnut sunnuntaina Koken ja Turanin poissa ollessa.

Taistelu Mestarien liiga -paikoista tiivistyy

Atléticon tappio aiheutti sen, että mestaruusjuna saattoi karata jo ulottumattomiin. Real Madrid on kärjessä seitsemän pisteen päässä, ja Barcelonaankin on matkaa kuusi pinnaa. Lisäksi Atléticon on alettava katsoa olkansa yli, sillä Valencia ja Sevilla voittivat omat ottelunsa. Valencia nousi kolmen ja Sevilla viiden pisteen päähän Atléticosta.

Mestarien liigaan oikeuttavia paikkoja on neljä – kolme parasta pääsee suoraan lohkovaiheeseen ja neljäs karsii. Mitä todennäköisimmin Real ja Barca täyttävät kolmesta suorasta paikasta kaksi. Näin ollen kahdesta muusta paikasta taistelee kolme joukkuetta. Tällä hetkellä Atlético ja Valencia ovat vahvoilla, mutta Sevillaa ei sovi vielä laskea ulos pelistä. Villarreal sen sijaan hävisi yllättäen viime viikonloppuna, joten sen mahdollisuudet neljänteen sijaan kokivat kovan kolauksen.

10 ottelussa viisi ulosajoa

Päättyneellä kierroksella näytettiin punaista korttia melko säännöllisesti. Keskimäärin joka toisessa ottelussa ajettiin pelaaja pihalle. Punaista näkivät Córdoban Patrick Ekeng, Sevillan Grzegorz Krychowiak, Granadan Emanuel Insúa, Espanyolin Diego Colotto ja Eibarin Federico Piovaccari. Kaksi puolustajaa, kaksi keskikenttäpelaajaa ja yksi hyökkääjä.

Kaikkein ulosajorikkain päivä oli lauantai, jolloin neljässä ottelussa kentältä poistettiin neljä pelaajaa. Erikoista oli se, että viidestä punaisesta jokainen oli nimenomaan suora punainen. Surullisin tapaus oli Colotton ulosajo. Hänet vaihdettiin kentälle 80. minuutilla. Kaksi minuuttia myöhemmin käsivirhe, ja verkkarit takaisin jalkaan. On tosin annettava pisteet Colotton torjunnasta. Käsivirhe ei ollut sellainen tavallinen puolitahaton, vaan ihan kunnon heittäytyminen vedon eteen.

Messi saavutti muutaman virstaanpylvään

Barcelona pelaa tällä hetkellä parasta peliään ehkä noin 1,5 vuoteen. Joukkue voitti sunnuntaina Levanten 5-0. Kapellimestarina toimi jälleen kerran Lionel Messi, jolle ottelu oli liigauran 300:s. Messi iski tehot 3+1 ja nousi jakamaan La Ligassa tehtyjen hattutemppujen kärkipaikkaa yhdessä Cristiano Ronaldon kanssa.

Samalla Messi nousi Euroopan viidessä suurimmassa sarjassa tehtyjen liigamaalien tilastossa kymmenen joukkoon. Ronaldo löytyy samalta listalta muutamaa pykälää ylempää. Kärjessä on Englannissa ja Italiassa maaleja mättänyt Jimmy Greaves, jota Messi ja Ronaldo joutuvat vielä tovin jahtaamaan. Kattavan paketin Messin viime viikonloppuna saavuttamista virstaanpylväistä voi lukea tästä.

Kierroksen maali

Viikonlopun komein maali tehtiin raadin mielestä tällä kertaa Camp Noulla. Adriano nousi vasemmalta, keskitti, ja vaihdossa ottelun aloittanut Luis Suárez iski sivuttaisella saksipotkulla pallon maaliin. Videon maalista voi katsoa tästä.

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää

Katso FC Barcelona – Levante ilmaiseksi!

  • Näe kaikki Copa del Reyn matsit ilmaiseksi