Barcelona vahvisti verkkosivuillaan tiedon, jota lehdistö on paukuttanut jo jonkin aikaa. Seuraan perustetaan uusi nelihenkinen tekninen valiokunta, joka vastaa ensi kauden joukkueen suunnittelusta ja pelaajarekrytoinnista.

Valiokuntaan kuuluvat varapuheenjohtaja Jordi Mestre, hallituksen jäsen Javier Bordas, Carles Rexach ja Ariedo Braida. Aiemmin urallaan pitkään Barcelonassa toimineen Rexachin tehtävä on tuoda valiokuntaan tietotaitoa seuran jalkapalloilullisesta filosofiasta ja akatemian toiminnasta, jotta rekrytoinnit ovat johdonmukaisia. Braidalla puolestaan on parin vuosikymmenen kokemus urheilutoimenjohtajan tehtävistä AC Milanissa. Häntä pidetään miehenä Arrigo Sacchin legendaarisen joukkueen takana.

Valiokunnan työssä ovat mukana myös edustusjoukkueen päävalmentaja Luis Enrique ja akatemiajohtaja Jordi Roura.

Toimittajan sana

Laliiga.comin tietojen mukaan uusi valiokunta korvaa aiemmin tällä kaudella pois potkitun urheilutoimenjohtajan Andoni Zubizarretan. Zubille ei siis olla nimeämässä suoraa korvaajaa, vaan tästä lähtien pelaajarekrytoinnin hoitaa nelihenkinen tiimi, jota Enrique ja Roura toki sparraavat minkä ehtivät. Lähtökohtaisesti merkittävimmät jäsenet tiimissä ovat nimenomaan uudet hankinnat Rexach ja Braida.

Uutisoimme eilen Josep María Bartomeun sanoneen, että Barca voi siirtokiellon aikana hankkia pelaajia vaikkei se voi pelaajia rekisteröidä. Kun lasketaan yhteen 1+1, on hyvin todennäköistä, että uusi valiokunta pyrkii melko aggressiivisesti tekemään jo tämän vuoden aikana suullisia ja miksei kirjallisiakin sopimuksia seurojen ja pelaajien kanssa siirroista, jotka realisoituvat aikaisintaan ensi vuoden tammikuussa.