Espanyol uhkaa ottaa radikaalit toimet käyttöön, mikäli tv-tulojen tasaisemman jaon mahdollistava lakiesitys ei rupea etenemään Espanjan parlamentissa. Barcelonalaisseuran puheenjohtaja Joan Collet kertoi asiasta RAC1:n haastattelussa.

– Olemme valmiita lopettamaan pelaamisen, ellei tämä asia etene seuraavan parin viikon aikana. Urheiluasioissa nykyisen hallituksen taito tehdä itsensä pelleksi ei tunne rajoja.

– Lakia ei ole vielä hyväksytty, ja näyttää siltä, että jotkut poliitikot yrittävät jarruttaa sitä. La Ligaa ei tällä hetkellä voi kutsua maailman parhaaksi sarjaksi.

Espanjalaisseurat ovat toistaiseksi neuvotelleet itse tv-sopimuksensa. Malli on hyödyttänyt Real Madridia ja Barcelonaa, jotka ovat kahmineet tv-tuloista noin puolet. Tasaisemman tulonjaon puolesta ovat kampanjoineet Espanyolin lisäksi mm. Sevilla ja Valencia.

Englannin Valioliigassa tv-oikeuksista saadut tulot jaetaan huomattavasti tasaisemmin kaikkien pääsarjaseurojen kesken. Brittein saarten tuoreen sopimuksen myötä Valioliigan sarjajumbokin tienaa lähes yhtä paljon kuin Real ja Barcelona omista tv-sopimuksistaan tällä hetkellä. Asiasta voi lukea lisää sisarsivustomme Valioliiga.comin jutusta.