Córdoba on joutunut erikoisen ja ikävän vandalismin uhriksi. Toistaiseksi tuntemattomat tahot ovat pariin otteeseen levittäneet kemikaalia Córdoban harjoituskentälle. Kemikaali on polttanut kenttään suuria läikkiä ja tehnyt nurmesta käyttökelvottoman.

– Tämä on todella vakavaa. Luulen, että tämä on ensimmäinen kerta jalkapallon historiassa, kun kaupungin ykkösjoukkueen tiloja sabotoidaan, Córdoban puheenjohtaja Carlos González sanoi lehdistötilaisuudessa.

– Poliisi pyrkii selvittämään, ketkä ovat tämän barbaarisen teon takana. Tähän ei ole ratkaisua, koska meille on sanottu, ettei nurmi koskaan kasva takaisin palaneille alueille. Kentällä ei voi harjoitella loukkaantumisriskin takia. Meillä on vakava ongelma, koska Córdobassa ei ole muuta paikkaa, jossa pääsarjajoukkue voi harjoitella.

Córdoban joukkue on harjoitellut joitakin kertoja stadionillaan El Arcángelilla, mutta nurmea ei voi käyttää päivittäin kulumisen takia. Vakavassa harkinnassa on harjoitteleminen loppukauden ajan Sevillassa. Kyseeseen tulisi joko Sevillan harjoituskeskus tai kaupungin olympiastadion. Evakkoon sisältyy ongelma – Sevillaan on Córdobasta matkaa sellaiset 140 kilometriä.

– Sevilla on lähellä, mutta sinne on yli tunnin (noin kahden tunnin) matka yhteen suuntaan. Se tarkoittaa lähes neljän tunnin matkustamista plus harjoitussessio, González sanoi.

Córdobaan suunnitellaan uutta harjoituskeskusta, mutta hanke on tällä hetkellä pysähdyksissä ympäristöasioiden takia.