Atlético Madrid osoitti lauantai-iltapäivänä olevansa tällä hetkellä keskinäisessä kilpailussa selvästi naapuriaan Real Madridia edellä. Atlético teki Realista selvää jälkeä sekä pelillisesti että tulostaululla. Loppulukemat kirjattiin punavalkopaitojen hyväksi 4-0. Ottelu tiivistyi hyvin Saúl Ñígueziin. Saúl aloitti vaihdossa ja loukkaantui myöhemmin. Siinä välissä puolustava keskikenttäpelaaja ehti tehdä maalin ja syöttää toisen.

Aloitetaan tarinan kertominen alusta.

Kotijoukkue sai huonoja uutisia jo ennen 10 minuutin rajapyykkiä, kun loukkaantunut Koke jouduttiin vaihtamaan Saúliin. Samaan aikaan kentällä hoidettiin Diego Godínia, jonka nenä aukesi kaksinkamppailutilanteessa Sami Khediran kanssa.

Koken loukkaantuminen ei tuntunut kotijoukkuetta haittaavan. 14. minuutilla Atlético löi keskityksellä painetta Realin boksiin. Peliväline syötettiin boksin rajan tuntumaan Tiagolle, joka tälläsi vastapalloon. Iker Casillas ei ilmeisesti kunnolla nähnyt laukausta, ja pallo painui polvillaan olleen Casillasin kainalosta sisään.

getty_GriezmannAntoineTiago20150207
Kuva: Getty Images.

Vain neljä minuuttia myöhemmin lukemat muuttuivat 2-0:aan. Guilherme Siqueira nousi erinomaisesti vasemmalta laidalta ja keskitti maalin eteen. Koken tilalle tullut Saúl kääntyi, hyppäsi akrobaattisesti ilmaan ja laukoi saksipotkulla pallon tolpan kautta maaliin.

getty_NiguezSaul20150207

Meni pitkään ennen kuin Real sai kunnolla pelin juonesta kiinni. Puolen tunnin jälkeen vieraat loivat hyvän tilanteen vapaapotkun avulla. Toni Kroosin lähettämä pallo pomppi pariinkin otteeseen Miguel Ángel Moyán maalin edessä, mutta Atlético-puolustus onnistui purkamaan.

Muutamaa minuuttia myöhemmin vastaava vaarallinen tilanne nähtiin toisessa päädyssä. Maalille annettu vapaapotku tuli pääpallon myötä taka-alueelle Godínille. Toppari tälläsi kohti maalia, ja Khedira torjui kädellään. Saksalainen ei ehtinyt reagoida, mutta toisaalta käsi ei ollut niin sanotusti luonnollisessa peliasennossa. Tilanteesta olisi siis voinut viheltää rangaistuspotkun.

Ensimmäisen puoliskon aikana ei enempää erityisen vaarallisia tilanteita nähty, joten tauolle lähdettiin lukemissa 2-0.

Vajaan tunnin kohdalla Antoine Griezmann pääsi lyhyen ajan sisään kolmesti yrittämään maalintekoa. Ensimmäinen laukaus suuntautui päin Casillasia. Heti perään ranskalaishyökkääjä haki peliin toista saksipotkuosumaa. Yritys painui hiukan maalin yli. Seuraavaksi Juanfran keskitti oikealta. Griezmann voitti pääpallon, mutta hankalasta asennosta lähtenyt pusku sujahti reilummin yli maalin.

Juanfranin hyvät keskitykset jatkuivat pari minuuttia myöhemmin. Yhtäkkiä Realin maalin edessä oli kolme kotijoukkueen pelaajaa yhtä puolustajaa vastaan. Keskitys tuli hieman yllättäen koko osaston yli Tiagolle. Ottelun avausmaalin iskenyt keskikenttäpelaaja ei ehtinyt reagoida, ja pusku epäonnistui.

67. minuutilla Atlético-pelaajat eivät enää epäonnistuneet. Arda Turan keskitti takatolpalle, Saúl voitti pääpallossa Daniel Carvajalin ja puski pelivälineen maalin eteen. Griezmann voitti kaksinkamppailussa Raphaël Varanen ja rynni väkisin pallon maaliin.

Kymmenisen minuuttia ennen täyttä aikaa Real oli kohtuullisen lähellä maalia. Asier Illarramendi tälläsi volleyn rangaistusalueen rajan tuntumasta, mutta Moyá punttasi pallon kulmapotkuksi.

Atlético viimeisteli Realin nöyryytyksen 89. minuutilla. Vaihdossa ottelun aloittanut Fernando Torres keskitti oikealta, ja Mario Mandzukic iski syöksypuskulla lukemat 4-0:aan.

Club Atletico de Madrid v Real Madrid CF - La Liga

Atléticon voitto palautti La Ligan kärkikamppailun todella tasaiseksi. Realilla on 22 ottelun jälkeen 54 pistettä. Barcelona ja Atlético ovat 50:ssä. Barcalla on kierroksen ottelu pelaamatta, joten sillä on mahdollisuus kaventaa ero Realiin nähden yhteen pisteeseen.

Toimittajan sana

Diego Simeone vie tällä hetkellä valmentajien välisessä shakkiottelussa Carlo Ancelottia 100-0. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella toisensa kuusi kertaa. Atlético on voittanut neljä kertaa, ja kaksi ottelua on päättynyt tasan. Tällä kertaa Real jäi koko ensimmäisen puoliskon aikana ilman laukausta maalia kohti. Kerta oli Realille ensimmäinen tällä liigakaudella. Tarkalleen ottaen Realilta meni tilastopalvelun tarjoaman datan mukaan noin 80 minuuttia ennen kuin se sai ensimmäisen laukauksensa kohti Atléticon maalia.

Toinen asia, joka osui silmään. Calderónin nurmi oli surkeassa kunnossa. Todennäköisesti Atléticon leirissä ajateltiin, että kuoppainen perunapelto haittaa enemmän Realin pelaamista. Siinä mielessä taktiikka toimi, että Real ei missään vaiheessa saanut kunnolla syöttörallia käyntiin.