Real Madrid Castillassa ensimmäistä kauttaan pelaava Eero Markkanen sai hiljattain uuden joukkuekaverin. Real pulitti merkittävän summan rahaa norjalaisesta Martin Odegaardista, joka täytti viime joulukuussa vasta 16 vuotta.

– Ei kyllä ikinä uskoisi, että Martin on vasta kuusitoista. Todella taitava kaveri, jolta on vaikea saada palloa pois. Vaikka meissä on paljon eroa, niin taidetaan olla molemmat yhtä rauhallisia ja hiljaisia kavereita. Pohjoismaalaisia… Markkanen sanoi OrsaSportin verkkosivuilla.

Castillan kausi on alun rämpimisen jälkeen kääntynyt voittokuluksi. Viimeisestä kahdeksasta ottelustaan joukkue on voittanut kuusi ja pelannut kaksi tasan.

– Joukkueella vuosi on lähtenyt hyvin käyntiin. Viidestä pelistä olemme saalistaneet hienot neljä voittoa ja pelanneet tappiotta. Pelaamme hyvin, kolmeen peliin emme ole päästäneet maaliakaan ja taistelemme tiukasti sarjan kärjessä!

Markkanen valotti myös omaa alkuvuottaan, johon on mahtunut onnistumisia ja ikävä vaiva.

– Vuoden ensimmäinen peli oli parhaani täällä, kova ekstraharjoittelu ja pieni loma Suomessa kavereiden kanssa tuntuivat tehneen hyvää. Peli kulki, tuntui, että minä löysin joukkuetta ja joukkuekin minua. Hyökkääjälle maalikin tekee aina hyvää. Seuraavassa pelissä Atléticoa vastaan olin menossa puoliajalla sisään, mutta kaiken keskellä aloin oksentamaan enkä voinut pelata upeassa voitossamme kuin loppuminuutit. Seuraavalla viikolla sain outoja oireita vatsaan, diagnoosina oli vatsalihaksen kalvossa pieni repeämä.

– En ole voinut tehdä oikein mitään, ja vaikka vamma on pieni, niin se uusiutuu ja repeää mahdollisesti isommin, jos sitä ei hoida varmasti kuntoon. Hölkkäilen jo ja vammaa on kuntoutettu nyt kovalla intensiteetillä. Toivottavasti pääsisin jo kohta taas mukaan treeneihin ja peleihin.

Real Madrid uskoo edelleen Markkasen kykyihin. Siitä todisteena Markkanen nimettiin myös jatkopelien ajaksi Realin 25 pelaajan Mestarien liiga -joukkueeseen. Castillan pelaajista ryhmään mahtuivat myös puolustajat Abner ja Guillermo Varela sekä keskikenttäpelaajat Odegaard ja Álvaro Medrán.