On taas aika valita viikon paras pelaaja. Hyviä ja melko tasaisia vaihtoehtoja oli useita. Päädyimme La Ligan seuraajille uuteen kaveriin. Valintamme Viikon pelaajaksi on Deportivo La Coruñan Celso Borges.

26-vuotias costaricalainen pelasi tammikuun puoliväliin asti ruotsalaisessa AIK:ssa. Siis siinä samassa joukkueessa, josta Eero Markkanen hankittiin Real Madrid Castillaan. Deporissa koettiin, että keskikentän keskustaan tarvitaan vahvistus. Seurassa päädyttiin Borgesiin, joka pelaa kevään lainalla Espanjassa.

Ensimmäiset kaksi ottelua Borges seurasi katsomon puolelta. Kolmannessa pelissä – viime perjantaina – Borges pääsi suoraan avaukseen. Paikka löytyi keskikentän pohjalta Álex Bergantiñosin viereltä. Debyytti ei olisi kovin paljon paremmin voinut sujua. Borges viimeisteli joukkueensa molemmat maalit ja johdatti Deporin 2-1-voittoon Rayo Vallecanosta.

Deporin pelinrakentely pyöri Rayoa vastaan enemmän Bergantiñosin (36 syöttöä) kuin Borgesin (23 syöttöä) kautta. Toisaalta Bergantiños toimi enemmän pelinrakentelun käynnistäjänä, ja Borges haki hieman ylempänä murtavia syöttöjä. Tästä kertoo mm. se, että Borges onnistui antamaan kaksi avainsyöttöä eli petaamaan joukkuekavereilleen kaksi maalipaikkaa. Kukaan muu Deporin pelaajista ei pystynyt samaan. Laukaustaan Borges pääsi kokeilemaan kolmesti. Kaksi upposi, eikä kolmaskaan kaukana ollut. Koosteen Borgesin otteista Rayoa vastaan voi katsoa tästä.

Kesän MM-kisoissa jossain määrin tunnetuksi tullut Borges tuo hyvän lisän Deporin keskikentälle. Hän on tämän tason joukkueeseen hyvä ja monipuolinen syöttäjä, joka omaa myös melko hyvän laukauksen. Borges tuskin pelaa kevään aikana jokaista peliä. On todennäköistä, että hän, Bergantiños ja Haris Medunjanin vuorottelevat kahdella keskikentän pohjan pelipaikalla. Borges voi toki pelata myös ylempänä kärjen alla. Käytännössä hän pelasi siinä roolissa jo Rayo-ottelussa. Bergantiños jäi selvästi alemmas, ja Borges pelasi usein samalla tasolla nimellisesti kymppipaikalla olleen Lucas Pérezin kanssa.

Kaikki Viikon pelaaja -jutut löytyvät tästä.