21. kierros tarjosi tuttuun tapaan muutaman mielenkiintoisen puheenaiheen. Perataanpa auki. Ja puhutaan vähän myös eilisestä Real Madridin ja Sevillan rästiottelusta.

Granadan ja Celta Vigon synkille putkille päätös

Lopultakin. Sana sopii sekä Granadan että Celta Vigon yhteyteen. Granada voitti lauantaina Elchen ja Celta Córdoban. Molemmat ottelut päättyivät 1-0. Granada oli voittanut edellisen liigaottelunsa syyskuussa. Väliin mahtui 16 liigakamppailua ilman voittoa. Celtakin ehti taapertaa La Ligassa ilman voittoa 10 pelin ajan. Nyt putket katkesivat, kiitos Jhon Córdoban (Granada) ja Noliton (Celta) maalien. Melko hämmästyttävää on se, että vaikka joukkueet ehtivät kahlata syvissä vesissä monen kuukauden ajan, kumpikaan ei ole missään nimessä menettänyt mahdollisuuksiaan sarjapaikan säilyttämisen suhteen. Granada on viimeisen putoajan paikalla tasapisteissä viivan paremmalla puolella olevan Córdoban kanssa. Celta sen sijaan on edelleen 10:ntenä. Sarjasijoituksestaan joukkue saa kiittää erinomaista alkukauttaan.

Villarreal osoitti tasonsa

Villarreal jäi pisteittä sunnuntai-illan ottelussa Barcelonaa vastaan. Joku voisi sanoa, että Barca käänsi pelin parissa minuutissa siinä vaiheessa, kun sitä oikeasti tarvittiin. Totuus on se, että Villarreal laittoi Barcelonan todella ahtaalle. Luis Enriquen palauttama aggressiivinen prässi hyökkäyskolmanneksella saattaa johtaa Villarrealin kaltaista hyvin organisoitua joukkuetta vastaan ongelmiin. Ottelussa nähtiin monta kertaa tilanne, jossa Barca menetti pallonhallintajakson jälkeen pallon lähellä vieraiden maalia. Villarrealin pelaajat oli paremmin organisoitu positiiviseen transitioon kuin Barcelonan pelaajat negatiiviseen transitioon. Yksinkertaistettuna Villarreal käänsi riiston jälkeen pelin nopeasti vastahyökkäykseksi, johon osallistui usein 3-4 pelaajaa. Samaan aikaan Barcelona puolusti ainoastaan 3-5 pelaajalla. Tällä kertaa Barca vei pisteet, mutta Villarreal antoi näytteen vaarallisuudestaan.

Real Madrid klaarasi ilman Cristiano Ronaldoa

Real pelasi viimeiset kaksi otteluaan (kun eilinen rästipeli otetaan huomioon) ilman Cristiano Ronaldoa. Moni luuli, että se näkyisi Realin pelaamisessa. Eipä juuri näkynyt. Realilla on äärimmäisen laadukas ja leveä materiaali käytännössä jokaiselle pelipaikalla – myös hyökkäykseen. Ilman Ronaldoa Real käytti hyökkäyskolmikossa Gareth Balea, Karim Benzemaa, James Rodríguezia ja Jeséä. Iscokin on noussut usein avuksi käytännössä hyökkääjien tontille. Ensin kaatui Real Sociedad ja eilen Sevilla. Ei siis ollut edes kyse mistään ihan heittopusseista. Haasteet jatkuvat viikonloppuna. Nyt Real saa Ronaldon takaisin, mutta Sevillaa vastaan loukkaantuneet Sergio Ramos ja Rodríguez eivät ole pelikunnossa Madridin derbyssä. Myös Marcelolta jää ottelu väliin korttitilin täyttymisen vuoksi.

Eibar ja Atlético Madrid painivat mudassa – Ipurúan kenttä vaihtoon

Eibar ja Atlético Madrid palasivat viime lauantaina ajassa taaksepäin. Tai siltä peliolosuhteet ainakin näyttivät. Baskimaassa monta päivää jatkunut sade oli piiskannut kentän niin huonoon kuntoon, että peli muistutti enemmänkin mutapainia. Ipurúan viemäröinti ei imenyt vettä tarpeeksi nopeasti pois, ja viimeistään 90 minuuttia tantereella tömistelleet pelaajat tuhosivat nurmen. Pelin jälkeen ilmoitettiin, että koko nurmimatto vaihdetaan. Kentän pitäisi olla kunnossa Eibarin seuraavassa kotiottelussa. Ihan helpolla Eibar ei ole kenttänsä kanssa päässyt. Eilen harjoitukset keskeytettiin lumen takia.

IpuruaMuta20150204
Mutainen Ipurúa. Kuvakaappaus sivustolta insidespanishfootball.com.
IpuruaNurmi20150204
Ipurúan nurmimatto vaihtoon. Kuvakaappaus sivustolta insidespanishfootball.com.
IpuruaLumi20150204
Eilen Ipurúalla näytti tältä. Kuvakaappaus Eibarin verkkosivuilta.

Maalivahtien murheelliset päivät

Paremminkin on La Ligan maalivahdeilla mennyt. Viime sunnuntaina pelatussa Sevillan ja Espanyolin välisessä ottelussa molempien joukkueiden maalivahdit jättivät kentän ennen päätösvihellystä. Espanyolin Kiko Casilla päästi pari maalia (toisen 30-35 metristä) ja lähti pihalle suoralla punaisella. Rangaistusalueen ulkopuolelle peittämään, torjunta kädellä ja siinä se. Sevillan Beto puolestaan vaihdettiin puoliajalla Sergio Ricoon loukkaantumisen takia.

Jatkotarinaksi kerrottakoon, että Beto saatiin parsittua kasaan eiliseen Real Madrid -otteluun. 35. minuutilla Karim Benzema osui polvi edellä Beton ylävartaloon ja tyrmäsi Sevilla-vahdin. Betoa hoidettiin muutaman minuutin ajan kentällä, kunnes hänet kuljetettiin niskatuen kanssa paareilla ambulanssiin ja edelleen sairaalaan. Sairaalassa Betolla diagnosoitiin päävamma, jonka takia hän vietti viime yön sairaalahoidossa.

Real Madrid CF v Sevilla FC - La Liga
Beto paareilla. Kuva: Getty Images.

Kierroksen maali

Liigakierroksen komein maali nähtiin viikonloppuna Sevillan ja Espanyolin välisessä ottelussa. Sevillan oikea laitapakki Diogo Figueiras tälläsi noin 30-35 metristä vastapalloon. Peliväline liiteli komeassa kaaressa yli Casillan. Diogon osuma on vahva ehdokas koko kauden komeimmaksi maaliksi. Maalin voi katsoa tästä.