MTV3 uutisoi tiistaina, että FC Lahtea Veikkausliigassa viime kaudella edustanut Kimmo Hovi siirtyy Espanjan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Real Avilésin riveihin. Sopimus päättyy kesällä 2016.

20-vuotias suomalaishyökkääjä on edustanut Suomen nuorten maajoukkueita kolmessa eri ikäluokassa. Viimeaikoina Hovi on häärinyt U21-joukkueen avauskokoonpanossa.

– FC Lahdessa en saanut syyskaudella niin paljon vastuuta kuin olisin mielestäni ansainnut. Espanjassa pääsen aloittamaan ikään kuin puhtaalta pöydältä. Sarjan pitäisi olla tasoltaan Veikkausliigaa laadukkaampi, Hovi kertoi MTV Sportille puhelimitse Espanjasta.

– Uskon, että tämä on minulle sopiva askel urallani. Pidän espanjalaisesta pelityylistä ja pelikulttuurista paljon. Suomessa valmennus ja valmennuskulttuuri ylipäätään eivät ole läheskään riittävällä tasolla. Niin se vain valitettavasti on.

Real Avilés on perinteikäs seura Asturiasin maakunnasta Pohjois-Espanjasta. Joukkue on tällä hetkellä sijalla 10 Segunda División B:n Lohko 1:ssä.

Real Madrid Castillan Eero Markkanen pelaa samaa sarjaa kakkoslohkossa. Seurat on jaettu lohkoihinsa maantieteellisen sijainnin perusteella.

Tässä vielä linkki MTV3:n uutiseen.