Latinalaisessa maailmassa melko tunnettu nunna Lucía Caram on antanut mielenkiintoisen lausunnon barcelonalaislehti Sportille. Jalkapalloa seuraava sisar Lucía vertasi Lionel Messiä ja Cristiano Ronaldoa uskonnollisiin hahmoihin.

– Minulle Jumalan olemassaolon todisteet näkyvät hyvyydessä ja kauneudessa. Kun näen Messin pelaavan, näen niitä asioita. Ihmiset näyttävät yhtä haltioituneilta kauniin maalauksen tai auringonlaskun edessä kuin silloin, kun he näkevät Messin. En sano, että hän on Jumala, mutta hän on Jumalan täydellisyyden heijastuma. Hän lumoaa kaikki.

– Onko Messi enkeli ja Ronaldo paholainen? Messillä on erinomaisen pelaajan ominaisuudet, mutta hän on myös hyvä ihminen. Cristiano pelaa erittäin hyvin, mutta hänellä on hyvin ylimielinen ja epäystävällinen asenne. Hän ei ole suurin viholliseni. Mielestäni hän pelaa hyvää jalkapalloa, mutta hänessä ei ole harmoniaa.

Sisar Lucíalta kysyttiin myös mielipidettä jalkapalloilijoiden viimeaikaisiin tekoihin, joilla ei ole mitään tekemistä itse pelaamisen kanssa.

– Pelkään, että ihmisillä on heikkous puolustaa idoleitaan sellaisissa asioissa, jotka eivät ole puolusteltavissa. Ei voi puolustella (Luis) Suárezin puremista tai (Arda Turanin) kengän heittämistä linjatuomaria kohti. Eikä Cristiano Ronaldon asenne viime aikoina (ulosajo Córdobaa vastaan) ole ollut hyvä.

Sisar Lucían mielipiteisiin Messin ja Ronaldon välillä voi vaikuttaa se, että hän on kotoisin Argentiinasta. Sisar Lucía ei ole se kaikkein konservatiivisin nunna. Hänellä on mm. Twitterissä 171 000 seuraajaa.