Cristiano Ronaldon poissaolo ei näkynyt millään tavalla Real Madridin otteissa Real Sociedadia vastaan. Vierasjoukkue siirtyi salamamaalilla johtoon, minkä jälkeen El Real otti ohjat käsiinsä. Loppulukemat merkittiin Real Madridin hyväksi maalein 4-1

Peli alkoi kotijoukkueen kannalta mahdollisimman huonosti. 40 sekunnin kohdalla Iker Casillas joutui jo kaivamaan pallon selkänsä takaa. Rubén Pardo antoi kulmapotkun, ja vapaaksi jäänyt Aritz Elustondo puski pallon verkkoon.

Sociedad ehti nauttia johto-osumasta vain parin minuutin ajan. Ronaldon tilalle avaukseen oli nostettu Asier Illarramendi, joka ei toki pelannut hyökkäyksessä, vaan keskikentällä. James Rodíguez puolestaan nousi keskikentältä hyökkäyskolmikkoon, ja heti tuli tulosta. Marcelo keskitti vasemmalta, ja Rodríguez puski erinomaisesti ohi maalivahti Gerónimo Rullin.

Real Madrid CF v Real Sociedad de Futbol - La Liga
Kuva: Getty Images.

Neljännellä peliminuutilla Sociedad oli jälleen lähellä johto-osumaa. Sergio Canalesin ohjaus liukui hiukan ohi Real-maalin. Siihen Sociedadin hyvä vire loppui.

Vartin kohdalla Sociedad sai todella huonoja uutisia. Carlos Vela näytti ettei pysty jatkamaan peliä. Joukkueen tämän kauden ylivoimaisesti paras maalintekijä vaihdettiin Imanol Agirretxeen. Velan mukana Sociedadilta lähti kolmannes joukkueen tämän kauden liigamaaleista.

Viitisen minuuttia myöhemmin Marcelo ja Rodríguez pelasivat Karim Benzeman kasvotusten Rullin kanssa. Ranskalainen laukoi suoraan ilmasta – päin Rullia. 28 minuutin kohdalla Real lähenteli uudestaan vieraiden maalia. Ensin Rodríguez laukoi päin Rullia, joka torjui tilanteen kulmapotkuksi. Rodríguez lähetti kulman Gareth Balelle, jonka pusku karkasi ohi maalin. Seuraavaksi Benzema syötti vetopaikan Balelle. Walesilaisen kuti painui ohi maalin.

37. minuutilla Benzema epäonnistui jälleen hyvästä paikasta, mutta Real siirtyi silti johtoon. Marcelo keskitti erinomaisen pallon ranskalaiselle, jonka laukaus suuntautui suoraan päin Rullia. Irtopallo tuli Sergio Ramosille, joka tälläsi irtopallon maalin kattoon.

Pari minuuttia myöhemmin Real puppeloi uskomattomalla tavalla hyökkäyksessä kolmella yhtä vastaan. Benzema odotti Rullin vastaantuloa ja syötti sivulleen. Bale vei pallon Rodríguezin edestä ja laukoi ohi tyhjästä maalista.

Pari minuuttia myöhemmin Benzema hankki vapaapotkun. Sinänsä erinomaisesti vapaapotkuja ampuvan Balen yritys karkasi tällä kertaa reilusti yli maalin. Bale paikkasi virheensä toisen puoliajan alussa. Toni Kroos antoi läpisyötön, josta walesilainen pääsi puolittain läpi. Bale kuljetti vasemmalta kohti maalia ja tarjoili takaviistoon syötön, josta Benzema pääsi puttaamaan tyhjiin.

Pari minuuttia myöhemmin Rulli piti lukemat 3-1:ssä torjumalla Marcelon laukauksen. Bale yritti puskea irtopallon sisään, mutta Gorka Elustondo onnistui siivoamaan tilanteen. Neljäs maali haiskahti vahvasti ilmassa. Lähes heti perään Marcelo syötti maalin eteen. Vieraiden puolustus pääsi juuri ja juuri väliin, eikä Benzema yltänyt syöttöön.

Tunnin pelin kohdalla Rulli joutui taas hommiin. Tällä kertaa Kroos vapautti vasemmalta Iscon, joka haki vasemmalla jalallaan ratkaisua. Nuori argentiinalaisvahti peitti hyvin ja torjui laukauksen. Lopulta neljännen maalin iski Benzema. Isco antoi pienen syötön eteen, ja ranskalainen latasi aivan yläkulmaan. Rullilla ei ollut minkäänlaisia mahdollisuuksia torjua laukausta.

Hetkeä myöhemmin Real olisi voinut siirtyä jo 5-1-johtoon. Bale kirmasi läpiajoon, mutta päivä ei ollut walesilaisen. Laukaus painui Rullin kautta kulmapotkuksi. Enempää maaleja ei nähty, joten pisteet kotijoukkueelle lukemin 4-1.

Voitto nosti Los Blancosin pistemäärän 51:een. Joukkue jatkaa varmuudella myös tämän kierroksen jälkeen sarjakärjessä. Sociedad on ennen kierroksen muita otteluita sijalla 11. Putoamisviiva on vain kuuden pisteen päässä.

Toimittajan sana

Sociedad sai otteluun erinomaisen alun, mutta siihen hyvät uutiset vieraiden osalta jäivät. Ensimmäistä viittä minuuttia lukuun ottamatta Real oli selvästi vahvempi joukkue, eikä vierailla ollut oikeastaan minkäänlaista saumaa. Moni varmaankin mietti ennen peliä, miten Ronaldon puuttuminen näkyisi. Eipä se Sociedadia vastaan paljon näkynyt. Real hyökkäsi monipuolisesti sekä nopeiden että hitaiden hyökkäysten kautta. Vasemmalta laidalta syntyi suurempi osa vaarallisista tilanteista, kiitos Marcelon hyvien otteiden. Hyökkääjistä kaikki (Bale, Benzema, Rodríguez) olivat näkyvästi mukana sekä luomassa että päättämässä tilanteita. Kaiken oleellisen Real Madridin materiaalin laajuudesta kertoo se, että vaikka Ronaldo oli pelikiellossa ja sekä Benzema että etenkin Bale mokasivat pari paikkaa, Real paukutti silti neljä maalia.