Siirtoikkuna sulkeutuu muissa suurissa sarjoissa vasta 2. helmikuuta. Espanjassa takaraja on tulevana yönä klo 01:00 Suomen aikaa. Espanjalaisseurat voivat siis hankkia pelaajia vielä vajaan 12 tunnin ajan. Otetaan tarkasteluun Espanjan kolmen kärkiseuran tilanne.

Lähteekö Illarramendi tai Khedira?

Real Madrid on ollut aktiivinen siirtojen suhteen. Joukkueeseen hankittiin mm. brasilialainen Lucas Silva, mitä pidettiin selkeänä signaalina: Asier Illarramendille ei ole enää tilaa Valkoisessa talossa. Athletic Bilbao on tiettävästi tehnyt Illarramendista 20-25 miljoonan euron tarjouksen, mutta ainakaan toistaiseksi siirto ei ole toteutunut. Illarramendi sanoi hiljattain, että hän haluaa jäädä Realiin.

Jos Illarramendi jää, todennäköisyys Sami Khediran siirrolle kasvaa. Saksalaisen sopimus päättyy kuluvan kauden jälkeen, joten nyt on viimeinen hetki rahastaa. Tiettävästi ainakin Arsenal olisi kiinnostunut ostamaan Khediran.

Kolmas potentiaalinen lähtijä on Javier Hérnandez. Realin ykkösvaihtoehto piikkiin on Karim Benzema. Nyt kun Jesé on taas täydessä iskussa, hän on Benzeman korvaaja. Näin ollen Manchester Unitedista viime kesänä lainattu Hernández on jäänyt paitsioon. On hyvin mahdollista, että meksikolainen jatkaa loppukaudeksi jonnekin muualle.

Mitä tekevät Barcelonan pakit?

Barcelona on laitapakkiosaston suhteen pienimuotoisessa liemessä. Dani Alvesin sopimus päättyy kuluvan kauden jälkeen, Martín Montoya on kertonut lähtohaluistaan, eikä Douglas ole vakuuttanut. Jos Barcelona haluaa Alvesista korvauksen, hänet pitäisi myydä tammikuun aikana. Kokenut brassi on kuitenkin edelleen niin arvokas osa Barcan peliä, että hänestä pidettäneen loppukausi tiukasti kiinni. Tiettävästi Barcelona on jopa taipunut jatkosopimusneuvotteluiden kannalle.

Montoyassa voisi olla tulevaisuutta, mutta hän ei halua enää jäädä kuluttamaan penkkiä. Yksi vaihtoehto voisi olla loppukauden kattava laina, mutta Montoya tiettävästi haluaa pysyvän siirron. Barca on pulassa, koska viime kesänä hankittu Douglas ei ollutkaan minkäänlainen ratkaisu. Kaiken lisäksi hän on tällä hetkellä loukkaantunut. Ja muistetaan vielä, että Barcalla on siirtokielto päällä. Toisin sanoen joukkue ei voi hankkia pelaajia koko tämän vuoden aikana. Näin ollen seurassa todennäköisesti yritetään pitää kynsin hampain kiinni kaikista nykyisistä pelimiehistä.

Barcelonan kohdalla mielenkiintoa on osoitettu myös Adama Traoréta ja Sandro Ramírezia kohtaan. Stoken päävalmentaja Mark Hughes oli seuraamassa kaksikon otteita Barca B:n ottelussa. Sandro ei vaikuttanut kommenttinsa perusteella olevan kovin kiinnostunut siirrosta Stokeen.

Muutoksia Atléticon keskikentän pohjalle?

Atlético Madridin osalta mielenkiinto kohdistuu keskikentän Mario Suáreziin. Diego Simeone ei harrasta erityisen paljon rotaatiota, ja nyt kun Atlético on ulkona Copa del Reystä, Suárezin vastuu vähenee entisestään. Atéticossa Gabi ja Tiago ovat ykkösvaihtoehdot keskikentän keskustaan. Pelitavasta riippuen Suárez joutuu ajoittain taistelemaan peliajasta myös Koken ja Saúl Ñíguezin kanssa. Vielä kun Atleti hankki Canin, keskisektorin pelaajia alkaa olla melkoinen määrä. Siirtospekulaatioissa Suárez on yhdistetty Italian Serie A:han.

Jos Suárez jää, Ñíguez saattaa lähteä. 20-vuotias nuorukainen on Suárezin kanssa samassa tilanteessa sikäli, että peliaikaa ei tahdo irrota säännöllisesti. Viime kaudella Ñíguez pelasi erinomaisesti lainalla Rayo Vallecanossa. Samankaltainen ratkaisu voisi toimia nytkin, tässä vaiheessa uraa peliminuutit kun olisivat elintärkeitä.

Viimeisenä mainittakoon tammihankinta Ángel Correa, jonka alkutaival on ollut hankala. Nuorukaisen siirto piti sinetöidä jo viime kesänä, mutta sydämestä löytynyt kasvain ja sen hoito lykkäsivät siirtoa. Vieläkään 19-vuotias argentiinalainen ei ole päässyt Atléticon vahvuuteen, sillä tällä hetkellä hän pelaa Etelä-Amerikan alle 20-vuotiaiden mestaruusturnauksessa. On hyvin mahdollista, että Correa lainataan loppukaudeksi peliajan perässä johonkin pienempään seuraan.