Viime viikonlopun liigakierroksella tapahtui kaikenlaista raportoimisen arvoista. Kootaanpa asioita yhteen.

Cristiano Ronaldolle pelikieltoa

Aloitetaan ikävästä tapahtumasta. Kierroksen avanneessa ottelussa Real Madrid kohtasi Córdoban. Kotijoukkueen puolustajat ilmeisesti provosoivat Cristiano Ronaldoa läpi ottelun, mikä sai portugalilaisen kuumenemaan. Ensimmäisen turhautumisen kohteeksi joutui José Ángel Crespo, jota Ronaldo löi. Sitä tuomaristo ei huomannut, joten peli sai jatkua. 82. minuutilla Ronaldon rike ei enää jäänyt huomaamatta. Maalipörssin kärkinimi potkaisi Edimaria – tuloksena suora punainen. Poistuessaan pukusuojaan Ronaldo keräsi kotiyleisön vihat päälleen silittelemällä paidassaan olevaa seurajoukkueiden MM-turnauksen voittajan merkkiä.

Ronaldo käyttäytyi sen verran väkivaltaisesti, että moni odotti kolmen ottelun pelikieltoa. Real ja Ronaldo selvisivät kahden pelin pannalla, kuten aiemmin tänään uutisoimme.

Pari sanaa vielä itse ottelusta. Córdoba oli hyvin lähellä tasapelipistettä. 87. minuutilla muurissa seisonut Federico Cartabia syyllistyi typerään käsivirheeseen, ja Gareth Bale ampui rangaistuspotkusta voiton vieraille. Näin ollen Real piti edelleen johtonsa La Ligassa.

Valencia ja Sevilla kierroksen huippukamppailussa

Valencia otti tärkeän askeleen kohti Mestarien liiga -sijoituksia, kun se voitti viikonloppuna Sevillan. Ottelun ensimmäistä puoliskoa värittivät rangaistuspotkut. Ensimmäiseen 40 minuuttiin mahtui peräti kolme rankkaria. Ensimmäisen upotti Valencian Dani Parejo, ja toisen Sevillan Carlos Bacca. Kolumbialainen Bacca pääsi yrittämään uudestaan viisi minuuttia myöhemmin, mutta Diego Alves nappasi vedon kiinni. Samalla murtui Sevillan selkäranka. Valencia siirtyi tauolle 2-1-johdossa, ja toisella puoliskolla joukkue karkasi 3-1-voittoon.

Parejon kahden maalin ansiosta hän nousi yksin Valencian sisäisen maalipörssin kärkeen. Se on melko hyvä saavutus keskikenttäpelaajalta joukkueessa, jossa on Paco Alcácerin ja Álvaro Negredon kaltaisia hyökkääjiä.

Granadan kurssi ei kääntynyt vieläkään

Granada pelasi viime viikonloppuna ensimmäisen ottelunsa Abel Resinon alaisuudessa. Jos tarkkoja ollaan, Granadalla on ollut tämän kauden peleissä jo kolme vastuuvalmentajaa, sillä Joaquín Caparrósin ja Resinon välissä Joseba Aguado luotsasi joukkuetta yhden ottelun ajan. Sekään ei muuten päättynyt voittoon.

Tuoreimman tasurin myötä ollaan tilanteessa, jossa Granada on voittanut 20 liigaottelustaan huimat kaksi. Viimeisin liigavoitto tuli syyskuussa. Ongelma ei ole se, että Granada häviäisi liikaa. 10:ntenä liigassa oleva Rayo Vallecanokin on hävinnyt enemmän kuin Granada. Ongelma on se, että Granada pelaa liikaa pelejä tasan. 20 ottelusta peräti yhdeksän on päättynyt pistejakoon. Eikä sekään varsinaisesti auta voittojen saalistamisessa, että Granada on onnistunut tekemään vain 13 maalia.