Argentiinan kaikkien aikojen pelaajien joukkoon kuuluva Juan Roman Riquelme on päättänyt lopettaa uransa. Pelintekijällä on tällä hetkellä ikää 36 vuotta.

Riquelme muistetaan Espanjassa sekä Barcelonasta että Villarrealista. Hän siirtyi Barcaan Boca Juniorsista vuonna 2002. Louis van Gaalin aikakaudella ei vastuuta kovin paljon tullut, ja jo vuotta myöhemmin Barcelona myi taiturin Villarrealiin.

Keltaisessa sukellusveneessä Riquelme nousi paremmin esiin. Hän johdatti omalta osaltaan joukkueen jopa Mestarien liigan välieriin kaudella 2005-06. Välit kiristyivät, ja Riquelme siirtyi takaisin argentiinalaiseen Bocaan. Uransa viimeisiksi hetkiksi Riquelme siirtyi vielä kasvattajaseuraansa Argentinosiin.

Hyökkäävänä keskikenttäpelaajana operoinut Riquelme pelasi merkittävän uran myös Argentiinan maajoukkueessa. Vuoden 2006 MM-kisoissa hän voitti turnauksen maaliin johtaneiden syöttöjen tilaston. Riquelme myös valittiin Argentiinan vuoden jalkapalloilijaksi 2000, 2001, 2008 ja 2011.

Toimittajan sana

Riquelme edusti pelaajana klassismia sen puhtaimmassa merkityksessä. Numero kymppi ei koskaan ollut kovin nopea. Fyysisen vauhdin puutteen hän korvasi korkealla pelinopeudella. Riquelmellä oli huikea kyky hahmottaa tiloja, joukkuekavereidensa liikkeitä ja vielä antaa täydellisyyttä hipovia syöttöjä kuhunkin tilanteeseen.

Riquelmen tarinaan liittyy myös uhrauksia. Kuten se, että hän siirtyi aikoinaan Bocasta Barcelonaan osittain siksi, että hän voisi maksaa kidnapatun veljensä lunnaat. Vaikeita aikoja riitti, mutta Riquelme toi myös iloa monille jalkapallon seuraajille. Hänen arvoaan ei ehkä koskaan täysin ymmärretty Euroopassa. Argentiinassa tiedetään, kuinka ainutlaatuisesta pelintekijästä oli kyse. Parhaat vuotensakin hän vietti nimenomaan Bocan paidassa.