Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa on aloittanut tutkinnan, jonka kohteena ovat Real Madridin hankkimat nuoret pelaajat. Samanlaisessa tutkinnassa vajaa vuosi sitten Fifa totesi Barcelonan syyllistyneen väärinkäytöksiin. Rangaistuksena Barcelona ei saa hankkia lainkaan pelaajia vuoden 2015 aikana.

Madridilaislehti AS on saanut käsiinsä luottamukselliseksi luokitellun selvityspyynnön, jonka Fifa on lähettänyt Espanjan jalkapalloliitolle. Selvityspyynnössä Fifa vaatii Espanjan liitolta kaikkia asiakirjoja, jotka liittyvät Realin hankkimiin ja Realin yhteistyöseuroissa pelaaviin alaikäisiin pelaajiin. AS:n tietojen mukaan tällaisia yhteistyöseuroja on 22 pelkästään Madridin itsehallintoalueella.

FifaKirjeRealMadrid20150126
Kuvakaappaus sivustolta as.com.

Lehden tietojen mukaan Fifan tutkinta saattaa perustua kahteen venezuelalaispelaajaan. Vuonna 2000 syntynyt Manuel Godoy siirtyi Realiin 12 vuoden ikäisenä vuonna 2012. Vuotta vanhempi Fernando Macías siirtyi Realiin 14 vuoden ikäisenä vuonna 2013. Tätä nykyä Macías pelaa Rayo Vallecanon akatemiassa.

Toimittajan sana

Alkaa näyttää siltä, että Barcelonan ja Real Madridin välit ovat taas viilenneet melko jäisiksi. Fifa aloitti Barcelona-tutkinnan nimettömän vihjeen seurauksena. Barcelona-leirissä uskotaan, että nimetön vihjaaja oli todellisuudessa Real Madrid. Totuus ei ole tiedossa, kuten ei sekään, miksi Fifa nyt tutkii Realia. Se on kuitenkin varmaa, että Real-leirissä uskotaan aloitteen tulleen Barcelonan suunnalta. Virallisesti myös Real-tutkinnan takana on nimetön vihje.