Keskikenttäpelaajat Dani Parejo ja Javi Fuego vastasivat maaleista, kun Valencia kaatoi kotonaan Sevillan maalein 3-1. Kuumaotteisessa pelissä nähtiin peräti kolme rangaistuspotkua ensimmäisen puoliajan aikana. Rankkareista kaksi ensimmäistä upposi, viimeinen ei. Se oli käännekohta, joka ratkaisi ottelun.

Valencia oli siirtyä johtoon jo kolmen minuutin pelin jälkeen. Álvaro Negredo pääsi puolittain läpi. Hän yritti nostaa pallon yli vastaan tulleen maalivahti Beton. Pallo putosi metrin päähän maaliviivasta. Rodrigo Moreno tuli paikalle ja pyrki puskemaan itrtopallon sisään, mutta Sevilla-puolustus onnistui purkamaan tilanteen.

14 minuutin kohdalla tapahtui toisessa päädyssä. Valencian maalivahti Diego Alves meni vähän puolivillaisesti pääpallotilanteeseen Grzegorz Krychowiakia vastaan, eikä pystynyt vangitsemaan palloa. Valencian puolustus onnistui purkamaan tilanteen kulmapotkuksi, josta Sevilla sai uuden tilanteen kotijoukkueen maalia kohti. Pusku suuntautui kuitenkin suoraan Alvesin syliin.

Pari minuuttia myöhemmin Mestallan yleisö räjähti riemuun. Diogo Figueiras rikkoi rangaistusalueella Negredoa, ja pallo vietiin pilkulle. Valencian kauden paras maalintekijä Parejo iski rangaistuspotkusta kauden kuudennen osumansa.

26. minuutilla José Gayá pääsi kuin varkain maalipaikkaan. Sevillan oikea pakki Coke kompuroi, Gayá reagoi ja laukoi, mutta Beto torjui vaisuksi jääneen kudin helpohkosti.

Sevilla haki tasoitusta ja saikin pari vapaapotkua. Jälkimmäinen osoittautui kohtalokkaaksi. Gerard Deulofeun antama vapari jäi matalaksi, ja Valencia purki pelivälineen oikeaan laitaan Rodrigolle. Deulofeu juoksi perään, Rodrigo pysäytti vauhdin ja jakoi palloa boksin suuntaan. Enzo Pérez onnistui liukumaan pallon vapaaksi taka-alueelle jääneelle Parejolle, joka iski jo illan toisen osumansa.

Kuuma ottelu jatkui lämpenemistään. Vain pari minuuttia 2-0-osuman jälkeen kahden maalin mies Parejo kaatoi boksissa Figueirasin, joka aiemmin aiheutti rankkarin toisessa päädyssä. Nyt pallo 11 metrin päähän Valencia-maalista, ja Carlos Bacca pallon taakse. Kolumbialainen viimeisteli kauden 12. liigamaalinsa ja toi Sevillan mukaan peliin.

Ei mennyt montaa minuuttia, kun pallo vietiin taas pisteelle. João Cancelo pyyhkäisi Vitololta jalat alta, eikä rangaistuspotkutuomiossa ollut epäselvyyttä. Bacca asettui toistamiseen pallon taakse, mutta nyt Alves veti pidemmän korren. Brassivahti torjui jalallaan, ja kotiyleisö repesi riemuun.

Heti toisen puoliskon alussa pallo olisi voitu viedä jo neljättä kertaa ottelussa 11 metriin. Rodrigo vedettiin käsivarresta nurin, mutta tällä kertaa erotuomari Santiago Jaime Latre jätti viheltämättä.

53. minuutilla Sevillan Deulofeu nousi pallollisena hyvin oikealta. Ketterä laituri sai harhautuksella jalkansa vapaaksi. Alvesilla ei kuitenkaan ollut ongelmia torjunnassa.

Hetkeä myöhemmin Mestalla räjähti jälleen. Beton avaus epäonnistui ja putosi keskialueella suoraan Fuegolle. Keskikentän pohjan pelaaja syötti eteenpäin Rodrigolle ja nousi itse ylös. Rodrigo piti aikansa palloa ja tarjoili erinomaisen vetopaikan Fuegolle, joka sijoitti ensimmäisellä kosketuksellaan pallon maaliin. Osuma oli 31-vuotiaan Fuegon kauden ensimmäinen ja koko uran 11:s.

Heti perään oli tulla lisää. Rodrigo vapautettiin vasemmalta puolittain karkuun. Beto tuli vastaan, ja torjunnasta pallo kimposi maalin eteen. Krychowiak purki suoraan päin André Gomesia, josta peliväline oli kimmota maaliin. Torjunnan jälkeen ylös noussut Beto ehti sen verran tilanteeseen, että hän onnistui torjumaan pallon kulmaksi.

Parikymmentä minuuttia ennen täyttä aikaa Sevillan vaihtomiehet olivat järjestää kavennuksen. Baccan tilalle vaihdettu Kévin Gameiro syötti takaviistoon Vitolon tilalle tulleelle Denís Suárezille. Laukaus painui tolppaa nuollen ohi. Heti perään Rodrigo tikkasi vasemmalta sisään ja laukoi kohti alakulmaa. Beto onnistui liimaamaan.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Rodrigo paineli jälleen karkuun. Hyökkääjä haki 2v1-hyökkäyksessä maalin edestä Negredoa, mutta Sevilla-puolustaja onnistui katkaisemaan syötön.

Vielä kolme minuuttia ennen täyttä aikaa Rodrigo karkasi maalipaikkaan. Krychowiak pelasi jo itsensä ulos tilanteesta mutta sai vielä jalkansa vedon eteen.

Voitto oli Valencialle erittäin tärkeä, kun ajatellaan taistelua Mestarien liiga -paikoista. Valencia nousi Sevillan ohi neljänneksi. Lepakoilla on nyt 41 ja Sevillalla 39 pistettä. Sevillalla on tosin rästiottelu Real Madridia vastaan pelaamatta.

Toimittajan sana

Valencian ja Sevillan välinen ottelu tarjosi juuri sellaista viihdettä, jota osattiin odottaa. Isot panokset näkyivät kaikessa. Intensiteetti oli todella korkealla tasolla. Välillä vauhtia oli jopa liikaa, mutta mitäpä tuosta. Kolmen rankkarin lisäksi pelissä nähtiin myös rutkasti varoituksia. Valencialle merkittiin kuusi keltaista ja Sevillallekin viisi.

Vaikka Sevilla tappion kokikin, on mainittava, että Beto teki seurahistoriaa. Hänestä tuli pisimmän nollapeliputken pitänyt Sevilla-vahti. Beton lukemaksi merkittiin 517 minuuttia. Edellistä ennätystä piti hallussaan Andrés Palop, joka ylsi aikanaan 510 minuuttiin.

La Liga sunnuntaina

Deportivo La Coruña – Granada 2-2 (2-1)
0-1 Piti (7.)
1-1 José Rodríguez (34.)
2-1 Lucas Pérez (38.)
2-2 Robert Ibañéz (83.)

Athletic Bilbao – Málaga 1-1 (0-0)
1-0 Mikel San José (70.)
1-1 Javi Guerra (78.)

Espanyol – Almería 3-0 (2-0)
1-0 Christian Stuani (37.)
2-0 Christian Stuani (40.)
3-0 Felipe Caicedo (74.)

Valencia – Sevilla 3-1 (2-1)
1-0 Dani Parejo rp. (18.)
2-0 Dani Parejo (33.)
2-1 Carlos Bacca rp. (36.)
3-1 Javi Fuego (56.)