La Liga on ehtinyt puoliväliin. Maaleja on paukutettu lähes 500. Cristiano Ronaldo johtaa maalipörssiä 28 osumalla. 19 maalia tehnyt Lionel Messi on toisena ja seitsemän maalia vähemmän iskenyt Neymar kolmantena.

Real Madridin ja Barcelonan pelaajat ovat korkealla maalitilastossa, mutta ketkä maalintekijät ovat joukkueille tärkeimpiä? Toisin sanoen, ketkä tekevät suurimman osan joukkueidensa maaleista.

Ykkösenä tässäkin tilastossa on Ronaldo. Real on tehnyt joukkueena 62 maalia, joten Ronaldo on iskenyt peräti 45 prosenttia joukkueensa osumista. Listalla toisena on yllätysnimi. Elchen Jonathas on viimeistellyt tällä kaudella kahdeksan maalia. Pienen budjetin joukkueella on ollut hankaluuksia hyökkäyspäässä, ja osumia on kertynyt kaiken kaikkiaan vain 18. Näin ollen Jonathas on tehnyt 44 prosenttia joukkueensa maaleista.

Kolmantena listalla on Messi, jonka maalit muodostavat Barcan osumista 40 prosenttia. Seuraavana listalla on pari pienemmän joukkueen pelaajaa. Celta Vigon Joaquín Larrivey ja Real Sociedadin Carlos Vela ovat tehneet ”vain” seitsemän liigamaalia tällä kaudella. Siitä huolimatta näiden pelaajien harteille on kasattu lähes 40 prosenttia joukkueidensa maaleista.

Sevillan paras maalintekijä Carlos Bacca on viimeistellyt tällä kaudella 11 maalia eli 37 prosenttia joukkueensa osumista. Baccan jälkeen listalla ovat Almerían Tomer Hemed, Rayo Vallecanon Léo Baptistão, Athletic Bilbaon Aritz Aduriz ja Córdoban Nabil Ghilas, jotka kaikki ovat tehneet noin kolmasosaon joukkueidensa maaleista.

Yllättävää tilastossa on se, että kärkijoukkueista Atlético Madridin, Valencian ja Villarrealin pelaajia ei kymmenen sakissa näy. Se kertoo laajasta ratkaisijoiden rintamasta. Esimerkiksi Atlético on tehnyt tällä kaudella 37 maalia La Ligassa, mutta parhaat maalintekijät (Antoine Griezmann ja Mario Mandzukic) ovat osuneet ”vain” kahdeksan kertaa. Samalla tavalla Villarrealin paras maalintekijä on kahdeksan osumaa paukuttanut Luciano Vietto. Tietyllä tapaa hämmentävin tilanne on Valenciassa. Joukkue on tehnyt 35 maalia, mutta joukkueen sisäisen maalipörssin kärkipaikka irtoaa viidellä osumalla. Siihen ovat pystyneet Paco Alcácer ja Dani Parejo.

Osuus joukkueensa liigamaaleista, top 10

1. Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 28 maalia, 45% joukkueensa maaleista
2. Jonathas (Elche) 8, 44%
3. Lionel Messi (Barcelona) 19, 40%
4. Joaquín Larrivey (Celta Vigo) 7, 39%
5. Carlos Vela (Real Sociedad) 7, 37%
6. Carlos Bacca (Sevilla) 11, 37%
7. Tomer Hemed (Almería) 6, 35%
8. Léo Baptistão (Rayo Vallecano) 7, 35%
9. Aritz Aduriz (Athletic Bilbao) 5, 33%
9. Nabil Ghilas (Córdoba) 5, 33%