La Ligan 19. kierros alkoi Córdoban ja Real Madridin välisellä koitoksella Estadio Nuevo Arcángelilla. Vierailijat onnistuivat pehmeästä esityksestään huolimatta viemään voiton maalein 1-2.

Isännät aloittivat terävästi, eikä avausmaalia ei tarvinnut kauaa odotella. Jo toisella peliminuutilla pallo osui Sergio Ramosin käteen, ja tuomiona oli rangaistuspotku. Nabil Ghilas sijoitti pilkun varmasti oikeaan yläkulmaan.

Kotijoukkue pelasi hyvin, eikä Real Madrid päässyt juurikaan maalipaikoille. Noin 20 minuutin kohdilla Gareth Balelle aukesi paikka, mutta miehen laukaus suuntautui ohi maalin.

Vierailijat onnistuivat Córdoban hyvästä esityksestä huolimatta tasoittamaan 27. minuutilla. Bale jatkoi kulmapotkun maalin eteen Karim Benzemalle, joka sohi pallon verkon perukoille.

Seuraava kunnon paikka siunaantui kotijoukkueelle. Toisen puoliajan alussa Fede Cartabia laukoi hyvän juoksun päätteksi, mutta laukaus painui hieman ohi yläkulmasta. Noin varttia myöhemmin Córdoba oli hyvin lähellä mennä johtoon. Florin Andone pääsi karkuun, mutta miehen chippi pomppasi maan kautta ylärimaan.

Noin kymmenen minuuttia ennen loppua koko ottelun pimennossa ollut Cristiano Ronaldo lensi suoralla punaisella kortilla pihalle. Lusitaani hermostui pahemman kerran ja potkaisi Córdoba-pelaajaa jälkitilanteessa jaloille.

Córdoba ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään miesylivoimaansa, ja sen upea taistelu sai surullisen lopun vain muutamaa minuuttia ennen päätösvihellystä. Fede pysäytti Balen vaparin kädellään, ja pallo vietiin pilkulle. Waleslainen itse sijoitti pelivälineen varmasti maaliin. Kotijoukkue ei enää saanut kunnon kiriä aikaiseksi, ja pisteet matkasivat Madridiin.

Real Madrid johtaa sarjaa. Córdoba on tällä hetkellä sijalla 14.

Toimittajan sana

Mestarit ottavat voittoja huonoillakin esityksillä. Ottelu oli loppuunmyyty, ja se näkyi tunnelmassa. Kotiyleisön tukemana Córdoba pelasi todella kovalla itseluottamuksella, kun taas Real Madrid näytti lähteneen otteluun hitusen takki auki. Pääsääntöisesti pallo oli kotijoukkueen maalin tuntumassa, mutta mitään kovin vaarallisia paikkoja Los Blancos ei onnistunut luomaan.

Sergio Ramos tohelsi pilkun kotijoukkueelle, eikä miehen esitys muutenkaan ollut kovin vahva. Ramos kuulunee maailman parhaiden puolustajien joukkoon, mutta viime aikoina miehen otteet ovat olleet varsin heikkoja. Myös Ronaldon esitys oli tänään surulinen.

Loppua kohden Córdoban intensiivinen pelaaminen alkoi näkyä väsymisenä, mutta voittomaali tuntui silti hitusen epäoikeutetulta.