Atlético Madrid ei päästänyt Barcelonaa ja Real Madridia karkaamaan kauemmas sarjataulukossa. Diego Simeonen suojatit ottivat Vicente Calderónilla rutiininomaisen 3-1-voiton paikallisvastustaja Rayo Vallecanosta.

Avausmaali syntyi 11. minuutilla. Antoine Griezmann karkasi läpiajoon ja sijoitti varmasti alanurkkaan.

Sama mies oli asialla kymmenisen minuuttia myöhemmin Atléticon siirytessä 2-0-johtoon. Mario Mandžukić jatkoi palloon päällään Griezmannille, joka pääsi jälleen karkuun. Ranskalainen ei erehtynyt.

Rayo Vallecano pääsi hieman yllättäen peliin mukaan. Pallo pelattiin rangaistusalueen reunalle Roberto Trashorrasille, joka sijoitti pelivälineen kylmän viileästi oikeaan alanurkkaan.

Toisen jakson alussa Atlético oli lähellä lisätä johtoaan. Griezmannin keskitys muutti suuntaa Rayon puolustajasta ja pallo kimposi kohti etukulmaa, mutta Toño venyi hyvään torjuntaan. 3-1-maalia ei kuitenkaan tarvinnut kauaa odotella. Toppari José Giménez ohjasi pallon onnekkaasti Griezmannin antamasta kulmapotkusta verkon perukoille. Pallo osui tosin viimeisimpänä Manuchoon, joten osuma tilastoitiin omaksi maaliksi.

Hetkeä myöhemmin Griezmann oli tehdä illan kolmantensa läpiajosta, mutta laukaus viuhui ohi tolpan juurtesta.

Viimeinen puolituntinen meni Rayon pitäessä palloa, ja Atléticon puolustaessa. Vierailijat eivät kuitenkaan juuri maalipaikoille päässeet, joten pisteet jäivät Manzanaresin varrelle.

Atlético on sarjassa kolmantena. Rayo löytyy tällä hetkeltä sijalta 10.

Toimittajan sana

Rayon pelitavan tiedetään sopivan Atléticolle, ja se kävi tänään taas ilmi. Kotijoukkueen ei tarvinnut laittaa hirveästi peliin, ja nopean avausmaalin ansiosta isännät saivat pelata koko ottelun mukavuusalueellaan. Griezmann on tällä hetkellä huikeassa iskussa!

Ottelu oli tyypillistä Paco Jémezin Rayo Vallecanoa. Joukkue piti palloa yli 65 prosenttisesti, mutta maalipaikoille se ei varsinaisesti päässyt. Vastustaja sen sijaan onnistui rokottamaan. Joko Rayon linja on liian korkealla tai sitten pakka ei muuten vaan pysy kasassa. Ei ole ihme, että joukkueelle on tehty peräti 36 maalia. Samat ongelmat ovat olleet olemassa jo vuosia, sillä viime kaudella Rayo päästi 80 maalia.

Diego Simeone lepuutti tänään Diego Godinia, koska uruguaylainen on sivussa myös Copa del Reyn ottelusta Barcelonaa vastaan. Giménez paikkasi Godinia tänään, kuten myös luultavasti keskiviikkona. Ihan hyvin se kaiken kaikkiaan toiseltakin uruguaylaiselta onnistui, ja mies teki jopa maalin, vaikka se omaksi maaliksi lopulta merkittinkin.

La Liga lauantaina

Córdoba – Real Madrid 1-2

1-0 Nabi Ghilas rp. (3.)
1-1 Karim Benzema (27.)
1-2 Gareth Bale rp. (89.)

Elche – FC Barcelona 0-4

0-1 Gerard Piqué (36.)
0-2 Lionel Messi rp. (55.)
0-3 Neymar (69.)
0-4 Neymar (71.)
0-5 Lionel Messi (88.)
0-6 Pedro (90+3.)

Atlético Madrid – Rayo Vallecano 3-1

1-0 Antoine Griezmann (11.)
2-0 Antoine Griezmann (22.)
2-1 Roberto Trashorras (35.)
3-1 Oma maali (56.)

Villarreal – Levante 1-0

1-0 Luciano Vietto (56.)

Real Sociedad – Eibar 1-0

1-0 Xabi Prieto (55.)