Copa del Reyssä nähtiin yksi kauden suurimmista yllätyksistä torstai-iltana, kun Espanyol kellisti kotonaan Sevillan maalein 3-1. Kyseessä oli puolivälierien ensimmäinen osaottelu. Ennen eilisillan ottelua Espanyol ei ollut voittanut yhtään joukkueiden viimeisestä 11 kohtaamisesta.

Nyt Espanyol voitti ja vieläpä tyylillä. 18. minuutilla pallo pelattiin parin syötön kautta negatiiviseen peliasentoon Felipe Caicedolle. Ecuadorilainen kääntyi, sai vasemman jalkansa vapaaksi ja tälläsi boksin rajan tuntumasta yläkulmaan.

Sevillan Denís Suárez osui välissä vapaapotkusta ylärimaan, mutta maali-iloittelua jatkoi Espanyol. Vartti ennen täyttä aikaa Alejandro Arribas syyllistyi käsivirheeseen, ja Sergio García sijoitti rangaistuspotkusta lukemat 2-0:aan. Muutamaa minuuttia myöhemmin García syötti pystyyn Lucas Vázquezille, joka vei kotijoukkueen jo kolmen maalin johtoon.

Sevillan haaveet välieräpaikasta pysyivät yhä elossa, sillä Carlos Bacca teki arvokkaan vierasmaalin lisäajalla. Maali syntyi mutasarjoista tutun maalinedusflipperin päätteeksi.

Ihan ilmaiseksi Espanyolin voitto ei tullut, sillä joukkueen pelaajille merkittiin peräti seitsemän varoitusta. Sevilla selvisi kahdella.