Espanjan kolmella ylimmällä sarjatasolla pelaa yhteensä 122 joukkuetta. 20 La Ligassa, 22 Segundassa ja 80 Segunda B:n neljässä alueellisessa lohkossa. Jokaisessa sarjassa ollaan suurin piirtein puolivälissä. Hämmentävää on se, että 122 joukkueesta vain yksi ei ole tällä kaudella hävinnyt yhtään ottelua.

Se ainokainen löytyy Segunda B:n neloslohkosta. UCAM Murcia johtaa lohkoa 21 ottelun jälkeen. Taskuun on tarttunut 10 voittoa ja 11 tasapeliä. Kerrotaanpa pari sanaa UCAM Murciasta. Seura perustettiin vasta vuonna 1999. Kuten koko nimi (Universidad Católica de Murcia Club de Fútbol) kertoo, seuran juuret ovat vahvasti yliopistomaailmassa. Vielä viime kaudella joukkue pelasi sarjaporrasta alempana, joten tämä sesonki on alkanut paremmin kuin todennäköisesti kukaan osasi ajatella.

UCAM Murciaa ei pidä sekoittaa Real Murciaan, joka pelaa naapurinsa tavoin Segunda B:ssä, mutta lohkossa 1. Real Murcia oli vielä viime kaudella mukana pääsarjan nousukarsinnoissa. Lopulta talousvaikeuksista kärsinyt joukkue pudotettiin kabinettipäätöksellä sarjaporrasta alemmas. Real Murciankin kausi on käynnistynyt melko mukavasti, sillä joukkue on lohkossaan kolmantena ja kiinni nousukarsintapaikassa. Siitä huolimatta juuri nyt UCAM on Murcian joukkueista numero yksi.

Tulevana viikonloppuna UCAM Murcia yrittää pitää tappiosarakkeensa koskemattomana, kun vastaan asettuu keskikastin Cartagena. Toiseksi ylimmällä sarjatasolla Segundassa pelaava Sporting Gijón oli viime viikonloppuun asti toinen tappioton joukkue Espanjan kolmella ylimmällä sarjaportaalla. Real Betis rikkoi vierasvoitolla Sportingin tappiottoman putken.

Vaikka UCAM Murcia on ainoa tappioton joukkue puolivälissä sarjakautta, monessa tilastossa Real Madrid on kolmen korkeimman sarjaportaan joukkueista ykkönen. Real on kerännyt eniten pisteitä (45) ja tehnyt eniten maaleja (62). Real Madrid on kerännyt myös eniten voittoja (15) yhdessä Segunda B -joukkue Real Oviedon kanssa. Pitävin puolustus puolestaan löytyy Barcelonasta. Blaugrana on päästänyt tämän kauden liigassa vain yhdeksän osumaa.