Monen arvokkaan pelaajan sopimus päättyy näillä näkymin kuluvan kauden jälkeen. Trasfermarkt listasi avauskokoonpanon arvokkaimmista tulevan kesän vapaista agenteista. On toki mahdollista, että osa listan pelaajista myydään vielä tammikuun aikana, tai että heidän kanssaan tehdään jatkosopimus.

Tämän avauskokoonpanon arvokkain pelaaja on Sami Khedira. Sivuston mukaan Real Madridin keskikenttäpelaajan arvo on 26,4 miljoonaa puntaa eli noin 35 miljoonaa euroa. Ajoittain Realin leiristä on kuulunut tietoja, joiden mukaan osapuolet neuvottelisivat jatkosopimuksesta, mutta mitään varmaa tietoa asiasta ei ole. Jos Khedira ei tee jatkosopimusta eikä häntä myydä tammikuussa, Real menettää kesällä ison tukun rahaa.

La Ligasta löytyy toinenkin arvokas pelaaja, joka on vapautumassa kesällä. Barcelonan Dani Alves on jo 31-vuotias, mutta Transfermarkt laskee hänen arvonsa olevan edelleen 10,6 miljoonaa puntaa eli noin 13,9 miljoonaa euroa. Myös Alvesin kohdalla jatkosopimusneuvottelut saatetaan sittenkin aloittaa tai ne on jo saatettu aloittaa. Syynä on Fifan langettama siirtokielto, joka estää Barcalta pelaajahankinnat tämän vuoden ajan.

Englannin Valioliigassa on kaksi mielenkiintoista nimeä, joiden sopimukset päättyvät tähän kauteen. Manchester Cityn James Milner on sivuston mukaan noin 16 miljoonan euron arvoinen. Liverpoolin Glen Johnsonin arvoksi Transfermarkt ilmoittaa 12 miljoonaa euroa.

Ranskalainen Marseille saattaa menettää tämän kauden jälkeen kaksi pätevää hyökkääjää. André-Pierre Gignac on yhdistetty moneen Valioliiga-seuraan, eikä André Ayewinkaan siirtyminen sumujen saarille olisi erityisen suuri yllätys.

Listauksen ehkä mielenkiintoisin nimi on suurelle yleisölle melko tuntematon ukrainalainen Evgen Konoplyanka. 25-vuotias laituri on pelannut käytännössä koko uransa kotimaansa Dnipropetrovskissa, mutta siitä huolimatta hänen arvonsa on sivuston mukaan yli 18 miljoonaa euroa.

Listaa kaikista vapautuvista pelaajista voi tarkastella tästä.

TransfermarktVapaatAgentit20150117
Kuvakaappaus sivustolta Transfermarkt.co.uk.