Nousijajoukkueet Córdoba ja Eibar aloittivat 19. liigakierroksen perjantai-iltana. Ottelu päättyi pistejakoon maalein 1-1.

Moni katsoja todennäköisesti vaihtoi vielä kuulumisia vieruskaverinsa kanssa, kun pallo oli jo maalissa. Federico Cartabia syötti ensimmäisessä hyökkäyksessä Florin Andonelle, joka tuikkasi pallon maaliin. Peli ehti vanhentua 10 sekuntia. Vain Bayer Leverkusenin Karim Bellarabi on onnistunut tällä kaudella tekemään Euroopan isoissa sarjoissa nopeammin maalin.

Ottelu sai pari uutta käännettä vajaan tunnin kohdalla. Ensin Córdoban Edu Campabadal ajettiin suihkuun. Eibar ehti nauttia ylivoimastaan vain pari minuuttia. Federico Piovaccari hukkasi pallon ja yritti saada sen takaisin. Samaan aikaan tilanteeseen tuli vauhdilla Borja García, jonka Piovaccari – mahdollisesti ainakin osittain tahattomasti – lanasi kentän pintaan. Tuloksena joka tapauksessa punainen.

Lopulta Eibar onnistui tasoittamaan tasavajaalla. Saúl Berjón keskitti, ja pari minuuttia aiemmin kentälle vaihdettu Mikel Arruabarrena puski ottelun ensimmäisellä pallokosketuksellaan sisään.

Tasapeli nosti Eibarin pistesaldon 27:ään. Baskiryhmän sarjasijoitus ennen kierroksen muita otteluita on kahdeksas. Córdoballe piste oli arvokas. 18 pinnaa kerännyt joukkue on tällä hetkellä sijalla 14, mutta putoamisviiva on vain kahden pisteen päässä.