Ei ole kovin yleistä, että Mestarien liigan kolminkertainen voittaja pelaa jonkin maan kuudenneksi korkeimmalla sarjatasolla. Näin on nyt käymässä, sillä Santa Anan puheenjohtaja ilmoitti Fernando Morientesin siirtyvän seuraan.

38-vuotias Morientes päätti uransa vuonna 2010. Sitä ennen Albaceten kasvatti voitti edellä mainitut kolme Mestarien liiga -pyttyä, kaksi La Ligan mestaruutta, Copa del Reyn, Ranskan mestaruuden, FA Cupin ja monia muita pienempiä palkintoja. Espanjan maajoukkueessa hyökkääjä viimeisteli 27 maalia 47 ottelussa.

Parhaiten Morientes muistetaan Real Madridista, jonka paidassa hän iski 99 maalia 271 otteluun. Tuhoa syntyi myös Real Zaragozassa, Monacossa, Liverpoolissa, Valenciassa ja Marseillessa, joka jäi hänen viimeiseksi seurakseen. Tai siis viimeiseksi seuraksi ennen Santa Anaa.

Santa Ana johtaa sarjaa nimeltä Primera de Aficionados. Se on alueellinen sarja Madridissa. Espanjan jalkapallojärjestelmässä kyseinen sarja on maan kuudenneksi korkein sarjataso. Jos Santa Ana pysyy kahden parhaan joukossa kauden loppuun, se nousee ensi kaudeksi Preferenteen. Näin alhaalla Santa Ana ei ole ollut koskaan aiemmin sitten seuran perustamisen vuonna 1970. Tyypillisesti joukkue on pelannut neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla eli Tercerassa. Kaudella 1995-96 Santa Ana käväisi vielä pykälää ylempänä Segunda B:ssä, mutta sen ylemmäs ei ole ollut asiaa.

Ihan kylmiltään Morientes ei sentään Santa Anaan siirry. Hän tiettävästi harjoitteli joukkueen mukana useamman kuukauden ajan ennen sopimuksen allekirjoittamista.