Cardiff Cityn Javi Guerra pelaa loppukauden lainalla Málagassa. Seura tiedotti asiasta verkkosivuillaan. Tiedottessa painotettiin, ettei lainasopimukseen kuulu osto-optiota.

Viime syksynä Real Valladolidista Cardiffiin siirtynyt keskushyökkääjä sai tällä kaudella Englannissa vastuuta vain 160 minuuttia, joista ainoastaan 44 tuli Mestaruussarjan otteluissa. Vähäisestä peliajasta huolimatta Guerra omaa potentiaalia paljon parempaan. Málagassa jo juniorina pelannut 32-vuotias viimeisteli viime kaudella Valladolidin paidassa 16 La Liga -maalia. Saldolla irtosi sarjan maalipörssissä jaettu kuudes sija.

Toimittajan sana

Guerra saattaa osoittautua erinomaiseksi täsmähankinnaksi. Málaga on pelannut toistaiseksi hyvää kautta, mutta Roque Santa Cruzin myynnin jälkeen joukkueelta on puuttunut selkeä keskushyökkääjä. Nordin Amrabat on pelannut sentterinä, vaikka hän on omimmillaan vasemmalla laidalla. Guerran pelituntuma voi alkuun olla hakusessa, mutta mikäli hän saa vastuuta, maaleja on lupa odottaa kevään mittaan. Pelillisesti Guerra tuo roiman lisäannoksen pääpeliuhkaa. Hän lienee yksi sarjan parhaista hyökkäyspään pääpelaajista.