Cristiano Ronaldo on voittanut Ballon d’Orin toisen kerran peräkkäin. Vuoden 2014 parhaaksi jalkapalloilijaksi äänestetty Real Madridin hyökkääjä palkittiin Zürichin kongressitalossa pidetyssä Fifan gaalassa. Ronaldo jätti äänestyksessä taakseen Lionel Messin ja Manuel Neuerin.

Tuorein Ballon d’Or on Ronaldon uran kolmas. Edelliset voitot ovat vuosilta 2008 ja 2013. Lisäksi Ronaldo on yltänyt toiseksi neljä kertaa.

Ronaldon viime vuosi oli Messin sanoin ”erityislaatuinen”. Portugalilainen voitti Real Madridin paidassa Mestarien liigan, Copa del Reyn, Uefa Supercupin ja seurajoukkueiden MM-turnauksen. Vieläkin erityislaatuisemmaksi vuoden tekee se, että Mestarien liigan voitto oli Realin seurahistorian 10:s.

Henkilökohtaisella tasolla Ronaldo voitti viime kaudella La Ligan maalipörssin 31 osumalla. Samalla hän jakoi Kultaisen kengän Luis Suárezin kanssa Euroopan sarjojen parhaana maalintekijänä. Ronaldo voitti La Ligan maalitilaston lisäksi myös Mestarien liigan maalipörssin. 17 osumaa toi maalikuninkuuden lisäksi turnauksen yhden kauden maaliennätyksen.

Tällä kaudella meno on jatkunut samaan tai jopa vielä parempaan tahtiin. Ronaldo on jo tässä vaiheessa kautta viimeistellyt La Ligassa hämmentävät 26 maalia. Lisäksi hän johtaa sarjan syöttöpörssiä 12 maalisyötöllä.