Real Madrid palasi voittokantaan, kun se kaatoi Espanyolin rutiininomaisesti maalein 3-0. Maalinteossa onnistuivat James Rodríguez, Gareth Bale ja Nacho Fernández. Maalikimara tarjosi kaikenlaista. Rodríguezin osuma syntyi kauniin syöttökuvion seurauksena, Balen vapaapotkuosuma hipoi täydellisyyttä ja Nacho puolestaan iski uransa ensimmäisen maalin Real-paidassa. Realin voittoa ei estänyt edes Fábio Coentrãon ulosajo, joka pakotti kotijoukkueen pelaamaan vajaamiehisenä lähes 40 minuuttia.

Espanyol aloitti ottelun pirteästi. Heti alkuun Felipe Caicedo murtautui pallollisena Realin rangaistusalueelle. Puolustus sai sen verran häirittyä ecuadorilaista, että laukaus jäi heikoksi ja painui ohi maalin.

Yhdeksän minuutin kohdalla Real oli kuitenkin joukkueista se, joka oli lähellä avausmaalin tekemistä. Espanyol-puolustus purki pallon epähuomiossa suoraan Karim Benzemalle, joka tälläsi ilmasta. Pallo kimposi tolpan kautta ulos.

Kaksi minuuttia myöhemmin tolpatkaan eivät enää pelastaneet vierasjoukkuetta. Bale lähetti pitkän diagonaalisyötön Cristiano Ronaldolle, joka pudotti ensimmäisellä kosketuksellaan takaviistoon. Toisesta aallosta tuli Rodríguez, joka sijoitti pallon ohi Kiko Casillan.

Rodríguez jatkoi hyviä otteitaan. 16. minuutilla kolumbialaisen antama kulmapotku löysi maalilta Raphaël Varanen, jonka pusku kuitenkin karkasi ohi maalin. Joitakin minuutteja myöhemmin sama duo yritti uudestaan. Tällä kertaa Varane sai ohjattua jatkonsa kohti maalia, mutta yritys jäi vaisuksi.

Vajaan puolen tunnin kohdalla kotijoukkue siirtyi 2-0-johtoon. Balen täydellisyyttä hiponut vapaapotku kolahti samaan tolppaan, johon Benzema osui aiemmin. Tällä kertaa laukaus painui tolpan kautta sisään.

Toisen puoliajan alussa nähtiin ikävä yhteentörmäys, kun Coentrão ja José Cañas liukuivat samaan tilanteeseen jalat vastakkain. Erotuomari päätyi siihen, että syy oli Coentrãon, ja portugalilainen ajettiin suoralla punaisella ulos. Samasta tilanteesta nousi varoitus myös Ronaldolle, joka protestoi Coentrãon ulosajoa. Carlo Ancelotti reagoi välittömästi tilanteeseen ja vaihtoi Nachon Rodríguezin tilalle.

57. minuutilla Bale oli päästä läpi. Tällä kertaa Casilla luki erinomaisesti peliä ja liukui palloon ennen kuin walesilainen ehti tilanteeseen.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Real antoi osoituksen vastahyökkäyspelaamisestaan. Espanyol-peluri laukoi hudin pallosta Realin rangaistusalueen rajalla. Ei mennyt kuin muutama sekunti, ja kotijoukkue hyökkäsi viidellä kolmea vastaan. Bale syötti Benzemalle, joka jatkoi Ronaldolle. Juan Fuentes onnistui blokkaamaan Ronaldon laukauksen.

66. minuutilla Varane pääsi jo kolmannen kerran yrittämään maalintekoa kulmapotkusta. Jälleen hän voitti pääpallon selvästi, mutta pusku karkasi yli maalin.

Hetkeä myöhemmin La Liga -debyyttiään tehnyt Julián Luque yritti yllättää boksin rajan tuntumasta Iker Casillasin – ei onnistunut.

Ei mennyt kauan, kun Bale oli taas juoksemassa läpi. Iscon syöttö oli sen verran hyvä, että walesilaisella oli aikaa hioa ratkaisua, mutta lopulta yritys lirui tuhnuna ohi maalin. Santiago Bernabéun yleisö palkitsi Balen vihellyksillä.

Vartti ennen täyttä aikaa Real iski lopullisen ratkaisun. Álvaro Arbeloa antoi vasemmalta keskityksen Nacholle, joka tälläsi lukemat 3-0:aan. Maali oli puolustajan uran ensimmäinen. Muutamaa minuuttia myöhemmin seuraava maali oli lähellä. Isco laukoi 16-alueen ulkopuolelta, mutta Casilla venyi torjuntaan.

Enempää erityisen hyviä maalipaikkoja ei nähty, joten Realille helpohko 3-0-voitto. Täyden pistepotin myötä Real pysyy varmuudella sarjakärjessä myös tämän viikonlopun jälkeen. Espanyol on ennen kierroksen muita otteluita 20 pisteen myötä sijalla 10.

Toimittajan sana

Eiköhän espanjalaislehdistö nyt taas hetkeksi rauhoitu Real Madridin kriisipuheiden suhteen. Espanyol oli molempien puoliaikojen alussa terävä, mutta ei Realilla oikeastaan missään vaiheessa hätää ollut. Ei edes alivoimalla. Oikeastaan Real oli alivoimallakin pelatessaan selvästi parempi joukkue. Coentrãon punainen oli muuten melko kyseenalainen. Televisiokuvasta näytti vahvasti siltä, että sekä Coentrão että Cañas tulivat tilanteeseen yhtä kovaa ja yhtä väärin.

Mainitaan vielä, että ottelu alkoi minuutin hiljaisella hetkellä, joka pidettiin Pariisin terrori-iskussa kuolleiden Charlie Hebdon journalistien muistoksi.