Sveitsissä majaansa pitävä jalkapallon tutkimuskeskus (CIES) on päivittänyt listan pelaajien markkina-arvoista. 10 arvokkaimman pelaajan listalla Lionel Messi on ylivoimainen ykkönen. Hänen markkina-arvonsa on CIESin mukaan 220 miljoonaa euroa. Cristiano Ronaldo on listalla toisena. Hänen arvokseen CIES laski 133 miljoonaa euroa.

10 arvokkaimman pelaajan listalle mahtui eniten pelaajia Chelseasta. Lontoolaisseuran arvokkaimmaksi pelaajaksi arvotettiin Eden Hazard, josta pitäisi markkinahinnan mukaan pulittaa 99 miljoonaa euroa. Valioliiga-seurat olivat ylipäätään hyvin edustettuina, sillä 10 arvokkaimman joukossa on peräti kuusi Englannissa leipänsä tienaavaa pelaajaa. Top 10 -pelaajista kolme pelaa Espanjassa ja yksi Italiassa. Ensimmäinen Bundesligan pelaaja (Bayern Münchenin Mario Götze) löytyy sijalta 13.

Koko lista on luettavissa täältä.

Toimittajan sana

CIESin listauksessa on pari mielenkiintoista asiaa. Ensinnäkin, ensimmäinen selkeästi puolustavaksi pelaajaksi laskettava löytyy vasta sijalta 17. Hän on Chelsean maalivahti Thibaut Courtois. Hyökkäävien pelaajien korkeampi arvottaminen puolustaviin verrattuna jatkuu, vaikka tilastotieteilijät ovat osoittaneet, että maalin estäminen on sarjapisteiden saamisen kannalta merkittävämpää kuin maalin tekeminen.

Toinen mielenkiintoinen asia on se, että vaikka hyökkäävät pelaajat pärjäävät listauksessa erinomaisesti, 10 arvokkaimman joukossa ei ole sellaisia nimiä kuin Neymar ja Luis Suárez. Herrat löytyvät sijoilta 11 ja 16. Suárezin arvonlaskuun lienee vaikuttanut suurelta osin MM-turnauksen puremiskohu.

Kolmanneksi, Raheem Sterlingiä lukuun ottamatta kaikki top 10 -pelaajat ovat vielä mukana Mestarien liigassa. Se taas osaltaan kertoo luonnollista tarinaa siitä, että maailman arvokkaimmat pelaajat hakeutuvat ja heidät hankitaan muutamiin huippuseuroihin.

Ja vielä, listaus tuli sattumalta sopivasti ulos juuri samaan aikaan, kun Barcelonan sisällä on alkanut kiehua. Messi on jo ehditty yhdistää siirtospekulaatioissa Chelseaan. Nyt tiedetään, mikä olisi käypä siirtokorvaus.

Maailman arvokkaimmat pelaajat CIESin mukaan

1. Lionel Messi (Barcelona), 220 miljoonaa euroa
2. Cristiano Ronaldo (Real Madrid), 133
3. Eden Hazard (Chelsea), 99
4. Diego Costa (Chelsea), 84
5. Paul Pogba (Juventus), 72
6. Sergio Agüero (Manchester City), 65
7. Raheem Sterling (Liverpool), 63
8. Cesc Fàbregas (Chelsea), 62
9. Alexis Sánchez (Arsenal), 61
10. Gareth Bale (Real Madrid), 60