Quique Sánchez Flores korvaa Cosmin Contran Getafen päävalmentajana. Seura kertoi asiasta verkkosivuillaan. Getafen toiminta oli nopeaa, sillä Kiinaan siirtynyt Contra sanoi eilen hyvästit joukkueelle.

Getafella on kokemusta Sánchez Floresista, sillä pian 50 vuotta täyttävä valmentaja on luotsannut seuran edustusjoukkuetta aiemminkin – kaudella 2004-05. Getafesta Sánchez Flores siirtyi Valencian ja Benfican kautta Atlético Madridiin, jonka hän ohjasi Eurooppa-liigan ja Uefan Supercupin voittoon sekä Copa del Reyn finaaliin. Viimeisimmät vuodet Sánchez Flores on viettänyt Lähi-idässä, ja viime marraskuusta lähtien hän on ollut vailla töitä.

– Jos jossain paikassa tunnen oloni onnelliseksi, niin Getafessa. Ihan kuin en olisi koskaan lähtenyt, tuore päävalmentaja sanoi lehdistötilaisuudessa.

Getafen tilanne on poikkeuksellisen hankala, sillä seura on pahoissa talousvaikeuksissa. Juurikin talousongelmien takia Getafen oli myytävä Contra ja keskikentän Míchel kiinalaiseen Guangzhouhun.

– Seura on tilanteessa, joka on saattanut hämmentää pelaajia, jotka tiesivät asioiden muuttuvan. Ehkä he eivät ole olleet parhaimmillaan viime peleissä, mutta se johtuu tästä tilanteesta, Sánchez Flores mietti.

Getafe sai Contran ja Míchelin myynneistä arviolta 4,6 miljoonaa euroa. Sánchez Flores antoi ymmärtää, että seuralla saattaa nyt olla jopa varaa tehdä joitain hankintoja tammikuussa.

– Kokoonpano on jo rakennettu. Jotkut pelaajat ovat loukkaantuneina, mutta sellaista voi sattua pienemmille seuroille. Siirtoikkuna on auki, joten me teemme parhaamme vahvistaaksemme joukkuetta.

Sánchez Flores on ensimmäistä kertaa vetovastuussa keskiviikkona, jolloin Getafe kohtaa Copa del Reyn ottelussa Almerían.

Toimittajan sana

Lähtökohtaisesti Sánchez Flores voi olla tällä hetkellä kaikki tekijät huomioon ottaen paras valmentaja Getafelle. Seuran taloustilanne ei ole kovinkaan hyvä, ja joukkueesta on juuri jouduttu myymään päävalmentaja ja keskikenttäpelaaja eniten tarjonneelle (tai ainoalle tarjonneelle). Sánchez Floresin palkkapyyntö ei todennäköisesti ollut erityisen korkea, ja lisäksi hän tuntee seuran entuudestaan. Getafen kohdalla puhutaan nyt ensisijaisesti selviytymisestä, säilymisestä ja seuraorganisaation toimintakyvyn palauttamisesta, ei pelin kehittämisestä.

Siitä huolimatta on puhuttava pari sanaa myös pelistä, sillä sen toimiminen lienee Getafen paras mahdollisuus säilyä. Sánchez Flores sopinee Getafelle hyvin, sillä molemmat osapuolet uskovat melko samanlaiseen filosofiaan. Sánchez Flores vähentänee Getafen pelaamisessa pitkien pallojen osuutta ja lisännee samassa suhteessa pallonhallintaa. Keskitysmäärät pysynevät matalalla tasolla.