La ligan 17. kierroksen toistaiseksi suurin yllätys nähtiin Andalusiassa. Tomer Hemed osui kahdesti, kun UD Almería voitti Málagan vieraissa lauantai-iltana. Isännät nousivat toisella puoliajalla tasoihin, mutta Hemed iski kolme minuuttia myöhemmin rangaistuspotkusta loppunumeroiksi 1-2.

Ensimmäinen puoliaika oli kotijoukkueen kannalta tuskallinen. Málaga piti palloa noin 62 prosenttia ajasta, mutta se ei onnistunut luomaan juurikaan paikkoja.

Málagan lyödessä päätään seinään Almería onnistui. Erikoistilanteessa isäntien paitsioansa petti, ja lopulta Tomar Hemed suti pallon maaliin.

Samuel García pääsi vielä hyvään vetopaikkaan ensimmäisen puoliajan lopussa, mutta Almería-vahti Julián Cuesta torjui vaisuksi jääneen yrityksen.

Toisella puoliajalla vierailijat alkoivat väsyä, ja Málaga pääsi yhä lähemmäs maalia. Lopulta enemmän tai vähemmän ilmassa roikkunut tasoitusosuma syntyi, kun García poimi Almerían puolustuksen huonon purun rinnalla haltuunsa ja viimeisteli volleylla takakulmaan.

Seuraava käänne olikin yllättävä. Isäntien hakiessa johtomaalia Almería pääsi vastahyökkäykseen, joka päätyi siihen, että Miguel Torres joutui repimään Hemedin nurin. Israelainen itse pommitti tilanteesta tuomitun rangaistuspotkun Carlos Kamenin näppien kautta maaliin.

Isäntien loppukiri jäi ponnettomaksi, joten pisteet matkasivat Almeríaan. Voiton myötä vieralijat nousivat sarjassa sijalle 14. Mälaga on tappiosta huolimatta seitsemäntenä.