Lauantai-illan toisessa La Liga-ottelussa Sevilla nappasi Sanchéz Pizjuánilla voiton alavireisestä Celta Vigosta maalein 1-0.

Pieni tauko näytti tehneen hyvää Celtalle, sillä joukkue pelasi alusta asti pirteästi. Reilun viiden minuutin jälkeen Beto torjui Santi Minan yrityksen. Vähän tämän jälkeen Fabián Orellana vapautti Charlesin läpiajoon, mutta brassin viimeistely-yritys jäi surkeaksi. Celtalle aukesi jo kolmas avopaikka vain noin puoli minuuttia edellisestä tilanteesta, ja jälleen Charlesin laukaus painui tuhnuna ohi.

Ottelun käännekohta tapahtui 21. minuutilla. Denís Suárez lähti epätoivoisen näköiseen vastahyökkäykseen. Celta-pakki Carles Planas ylipelasi tilanteen liukumalla nuorukaisen nilkoille, eikä tuomari epäröinyt näyttää punaista korttia. Tilanteessa oli selvä rike, mutta ulosajo oli aavistuksen tyly tuomio.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Sevilla siirtyi johtoon, kun Nicolás Pareja täräytti vapaapotkun takakulmaan noin 20 metristä.

Celta pääsi vähitellen takaisin peliin mukaan, eikä Sevilla tuntunut saavan hyötyä ylivoimastaan. 51. minuutilla Andreu Fontàsin epäonnistunut laukaus osui ylärimaan, ja hetkeä myöhemmin Pablo Hernández oli onnistua vapaapotkusta, mutta Beto torjui pallon etukulmasta.

Sevillakin pääsi välillä maalipaikoille. Reilun 70 minuutin kohdalla José Antonio Reyes pelasi upeasti yhteen Kévin Gameiron kanssa, mutta Reyesin kierteinen sijoitus ponnahti ylärimasta takaisin kentälle.

Lisämaaleja ottelussa ei enää nähty, joten pisteet jäivät hieman onnekkaastikin Andalusiaan.

Sevilla nousi voiton myötä neljänneksi ennen kierroksen muita otteluita. Celta Vigo on kuuden ottelun tappioputkestaan huolimatta edelleen kahdeksantena.

Toimittajan sana

Todella tahmeaa peliä Sevillalta. Aleix Vidal ei ole koulutukseltaan laitapuolustaja, ja Celta pääsi useasti murtautumaan juuri Vidalin laidalta. Myös Reyes jäi tämän takia osin pimentoon, vaikka mieheltä muutama mainio väläytys nähtiinkin. Daniel Carriço on hyvä toppari, mutta miehen esitys keskikentän keskustassa punaisen kortin jälkeen ei vakuuttanut. Hyvän kauden pelannut Grzegorz Krychowiak ei ollut tänään parhaimmillaan. Kolme pistettä on kuitenkin aina kolme pistettä.

Celta pelasi hyvän ottelun siihen nähden, että se joutui taistelmaan yli 70 minuuttia vajaamiehisenä. Maalinteko on kuitenkin galicialaisille tuskallisen vaikeaa. Ottelu oli Celtalle jo seitsemäs ilman osumia. Tänään joukkueella oli 16 laukaisuyritystä, joista vain kolme suuntautui maalia kohti. Se kertoo paljon.

La Liga lauantaina

Atlético Madrid – Levante 3-1 (1-0)
1-0 Antoine Griezmann (18.)
2-0 Antoine Griezmann (47.)
2-1 Nabil El Zhar (62.)
3-1 Diego Godín (82.)

Sevilla – Celta Vigo 1-0 (1-0)
1-0 Nicolás Pareja (31.)

Elche – Villarreal klo 21

Deportivo La Coruña – Athletic Bilbao klo 23

Málaga – Almería klo 23