Urheilun kansainvälinen vetomuustuomioistuin (CAS) on hylännyt Barcelonan valituksen siirtokieltotuomioon liittyen. Järjestö ilmoitti päätöksestä tiedotteessaan. Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa antoi viime keväänä Barcelonalle kaksi siirtoikkunaa käsittävän siirtokiellon. Syynä olivat väärinkäytökset nuorten pelaajien hankintapolitiikassa.

Kielto laitettiin hyllylle valitusprosessin ajaksi, minkä ansiosta Barcelona saattoi tehdä viime kesänä pelaajakauppoja. Nyt valitus on käsitelty, eikä tuomio muuttunut. Näin ollen Barcelona ei saa tehdä pelaajasiirtoja lainkaan vuoden 2015 aikana. Lisäksi CAS piti Barcan saaman 450 000 Sveitsin frangin sakon voimassa.

Toimittajan sana

Barcelonassa todennäköisesti laskettiin, että siirtokieltoa lyhennettäisiin ainakin yhdellä ikkunalla. Tällöin Barca olisi saanut tehdä pelaajahankintoja ensi kesänä. Nyt tullut päätös on suuri takaisku seuralle. Barcelona voi todennäköisesti unohtaa Marco Reusin ja Martin Odegaardin, jotka näillä näkymin ovat kauppatavaraa viimeistään ensi kesänä.