Viime kesän siirtoikkunan aikana pelaajia hankittiin La Ligaan taas oikein urakalla. Eilen julkaisimme jutun hankinnoista, jotka ovat toistaiseksi onnistuneet parhaiten. Nyt on vuorossa floppien lista. Kaikki siirtosummat perustuvat Transfermarktin tietoihin.

5. Luis Suárez, Barcelona

Jokainen tietää Luis Suárezin tarinan. Hän oli lokakuun loppuun asti pelikiellossa puremisen takia. Se tiedettiin myös Barcelonassa, mutta seura halusi silti hankkia uruguaylaisen 90 miljoonan euron rahasummaa vastaan. Nyt Suárez on ehtinyt pelata kaikki kilpailut mukaan lukien 11 ottelua. Alkuun tuli vain maalisyöttöjä, mutta viime aikoina on tullut jokunen maalikin. Yhteensä Suárez on saanut kasaan tehot 3+6. Hyökkääjä on tuonut Barcelonan pelaamiseen uudenlaisen elementin, ja yhteispeli muun joukkueen kanssa parantunee selvästi vielä kevään aikana. Siitä huolimatta, kun tilannetta katsotaan juuri nyt, kolme maalia 11 ottelussa tämän kokoluokan hankinnalta on liian vähän.

FC Barcelona v Club Leon - Joan Gamper Trophy
Kuva: Getty Images

4. Alfred Finnbogason, Real Sociedad

Sociedad menetti viime kesänä Antoine Griezmannin Atlético Madridiin. Kun vielä Haris Seferovickin lähti, hyökkäysosastoa piti vahvistaa. Sociedad päätyi Heerenveenin islantilaiseen, Alfred Finnbogasoniin. Viime kaudella keskushyökkääjä viimeisteli Hollannin pääsarjassa melko jäätävät 29 maalia ja 10 maalisyöttöä 31 ottelussa. Saman tahdin tai ainakin jonkinlaisen osan siitä piti siirtyä La Ligaan. Tässä vaiheessa kautta näyttää heikolta. Finnbogason on saanut liigassa vyölleen 11 ottelua. Maalitili on yhä avaamatta, eikä maalisyöttöjäkään ole tullut. Ainoat osumansa (2) Finnbogason on tehnyt Copa del Reyssä. Maalimäärä on yhdeksän miljoonan euron hyökkääjälle auttamattoman heikko.

PEC Zwolle v SC Heerenveen - Eredivisie
Kuva: Getty Images

3. Jan Oblak, Atlético Madrid

Kyseessä on 21-vuotias maalivahti, joten ei vielä tuomita koko uraa epäonnistuneeksi. Siirto Atlético Madridiinkin voi vielä osoittautua hyväksi. Alku on vain ollut todella hankala. Atleti antoi kesällä ymmärtää, että 18 miljoonaa euroa (La Ligan kallein maalivahti) maksanut Oblak olisi ykkösvahti ja muutamalla miljoonalla hankittu Miguel Ángel Moyá kakkonen. Eihän se lopulta ihan niin mennyt. Moyá on pelannut jokaisen liigaottelun. Mestarien liigassa Oblak pääsi kentälle avausottelussa. Kolme maalia upposi selän taakse, eikä sen jälkeen ole ollut asiaa kentälle siinäkään kilpailussa. Copa del Reyssä Oblak on sen sijaan pelannut kaksi peliä.

Oblakin siirtoa Atléticoon varjosti jo kauden alussa kohu, kun Benfican puheenjohtaja paljasti, että Atleti oli yrittänyt kaupata Oblakin takaisin Portugaliin jo viime kesän aikana.

getty_oblakjan20140514
Kuva: Getty Images

2. Thomas Vermaelen, Barcelona

Barcelona vahvisti useamman vuoden odotuksen jälkeen puolustusosastoaan viime kesänä. Carles Puyolin monivuotiseksi korvaajaksi piti saada toppari, joka pystyisi pelaamaan tasaisesti ja ennen kaikkea koko kauden läpi. Jérémy Mathieun lisäksi Barcelonassa kiinnostuttiin Arsenalin Thomas Vermaelenista. Belgialainen siirtyi Barcaan loukkaantuneena. Tässä vaiheessa hälytyskellojen olisi pitänyt soida. Seurassa ilmeisesti uskottiin, että vamma saataisiin hoidettua nopeasti kuntoon. Eipä saatu. Vermaelen matkusti hiljattain Suomeen leikattavaksi. Toipuminen jatkuu pitkälle kevääseen. Jopa koko loppukausi voi olla paketissa. Vermaelen on ollut toistaiseksi enemmän tai vähemmän koko kauden sivussa, eikä hän ole pelannut edustusjoukkueessa vielä otteluakaan. Arsenalissa on todennäköisesti kävelty jo aikoja sitten nauraen pankkiin Barcan lahjoittama 11 miljoonan euron shekki kädessä.

FC Barcelona Unveil New Signing Thomas Vermaelen
Kuva: Getty Images

1. Alessio Cerci, Atlético Madrid

Atlético Madridia uudistettiin viime kaudella melko vahvalla kädellä. Hyökkäyksestä lähtivät Diego Costa, David Villa, Adrián López ja Diego. Tilalle hankittiin sinänsä ihan nimivahvoja korvaajia. Yksi heistä oli Alessio Cerci. 27-vuotias italialainen siirtyi hallitsevan liigamestarin riveihin Torinosta. Hän oli viime kaudella Serie A:n ainoa pelaaja, joka teki vähintään 10 maalia ja syötti vähintään toiset 10. Paperilla hankinta näytti hyvältä. Syksyn perusteella näyttää siltä, että Atletin johto heitti 17 miljoonaa euroa suoraan kaivoon. Cerci on pelannut tälllä kaudella kaikki kilpailut mukaan lukien vain 249 minuuttia. Tuloksena yksi maali, yksi maalisyöttö, yksi ulosajo ja rooliinsa tyytymätön Cerci.

getty_CerciAlessio20141209
Kuva: Getty Images