Lauantain myöhäisiltaan mahtui kaksi La Liga -ottelua. Valencia kukisti Eibarin 1-0, ja Espanyol haki pisteet Rayo Vallecanon luota maalein 3-1.

Eibarin ja Valencian välisessä ottelussa kotijoukkue yllättäen hallitsi palloa – vieläpä melko selvästi. Lukemat merkittiin Eibarin hyväksi 58-42. Se oli yllättävää siksi, että Eibar on hallinnut tämän kauden otteluissaan palloa keskimäärin 40-prosenttisesti.

Pallonhallinta ei auttanut, sillä ottelun ainoan osuman iski vierasjoukkue. Puolen tunnin pelin jälkeen Eibarin puolustuksen selustaan pelattiin pitkä syöttö. Derek Boateng yritti katkaista syötön akrobaattisesti ilmasta, mutta hän veti hudin pallosta. Tuloksena Pablo Piatti karkasi ja syötti maalin eteen Paco Alcácerille, joka pääsi viimeistelemään tyhjiin.

Puolustuksen virheitä nähtiin lisää Rayon ja Espanyolin välisessä ottelussa. Yhdeksännellä minuutilla Sergio Garcíaa tavoiteltiin pitkällä pallolla. Yhdellä kolmea vastaan tilanteen piti olla helppo Rayolle, etenkin kun maalivahti Cristian Álvarez tuli poimimaan palloa ilmasta. Álvarez törmäsi samaan palloon menneen Titon kanssa, rähmäsi pelivälineen käsistään ja García kuittasi tyhjiin.

Juuri ennen taukoa Léo Baptistão toi isännät tasoihin. Gaël Kakuta keskitti oikealta Alberto Buenolle, ja pallo kimposi Baptistãolle, jolla oli helppo työ tällätä pallo verkkoon. Maali oli Baptistãolle kauden seitsemäs La Ligassa.

Vartti ennen täyttä aikaa Espanyol ratkaisi Rayon heikon pelaamisen myötä. Kotijoukkueella oli rangaistusalueella neljä miestä Espanyolin kahta vastaan. Siitä huolimatta García löysi takatolpalta täysin vapaaksi jääneen Lucasin Vázquezin, joka puski pelin 2-1:een.

Christian Stuani ajettiin toisen varoituksen myötä suihkuun 81. minuutilla. Sekään ei hyödyttänyt Rayoa, sillä Espanyol kuittasi vielä kerran. Lisäajan viidennellä minuutilla syvältä puolustuksesta roiskaistiin purkupallo Rayon kenttäpuoliskolle. Tito kaatui, ja García pääsi irti. Kauden seitsemäs liigamaali syntyi sijoituksella alakulmaan.

Voiton ansiosta Espanyol nousi sarjataulukossa 20 pisteeseen. Sarjasijoitus on tässä vaiheessa 10:s. Valencia puolestaan nousi ainakin hetkellisesti Sevillan ohi neljänneksi. Eibar jatkaa yhdeksäntenä ja Rayo 12:ntena.