Tänään taistellaan siitä, mikä seurajoukkue on maailman paras. Vastakkain Euroopan mestari Real Madrid ja Etelä-Amerikan mestari San Lorenzo.

Poissaolot

Real Madrid

Luka Modric (loukkaantunut)
Sergio Ramos (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)
James Rodríguez (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)

San Lorenzo

Edelliset ottelut

Real Madrid

Cruz Azul – Real Madrid 0-4 (Seurajoukkueiden MM-kisat)
Almería – Real Madrid 1-4 (La Liga)
Real Madrid – Ludogorets 4-0 (Mestarien liiga)

San Lorenzo

San Lorenzo – Auckland City 2-1 ja. (Seurajoukkueiden MM-kisat)
Vélez Sarsfield – San Lorenzo 0-2 (Argentiinan liiga)
San Lorenzo – Estudiantes 4-0 (Argentiinan liiga)

Arvio

Maailman parhaan joukkueen titteli on tänään pelissä. Real Madrid pääsee otteluun melko lailla parhaalla miehistöllään. Luka Modric on varmuudella sivussa, mutta muita poissaoloja ei välttämättä ole. James Rodríguez on toipunut vammastaan, ja hän saattaa olla pelikunnossa. Toinen kysymysmerkki on Sergio Ramos. Mikäli toppari ei pysty pelaamaan, hänen paikkansa ottanee Raphaël Varane.

Jokainen lukija tuntee Realin, joten puhutaan vähän enemmän San Lorenzosta. Argentiinalaisjoukkue on Copa Libertadoresin hallitseva mestari. San Lorenzo ei ole maailmalla ihan niin tunnettu joukkue kuin saman maan Boca Juniors ja River Plate, mutta ihan kohtuullisen kovasta nipusta on kyse.

Tällä kaudella San Lorenzon paras maalintekijä ei ole suinkaan ollut hyökkääjä. Eniten maaleja (6) on tehnyt puolustava keskikenttäpelaaja Néstor Ortigoza. Joukkueen toiseksi kovin maalintekijä on Mauro Matos, jonka jatkoaikamaalin ansiosta San Lorenzo ylipäätään pelaa Realia vastaan.

San Lorenzon suurin tulevaisuuden tähti oli vielä hetki sitten Ángel Correa, jonka Atlético Madrid hankki itselleen. Vaikka Correa olisi ollut vielä mukana, lähtökohdat eivät olisi muuttuneet. Real on ylivoimainen voittajasuosikki. San Lorenzolla on mahdollisuudet voittoon, mutta se vaatisi Realin maalihanojen tukkimista.