Celta Vigo ei tällä hetkellä yksinkertaisesti onnistu tekemään maalia La Ligassa. Perjantain ainoa liigaottelu Almeríaa vastaan päättyi 0-1-tappioon.

Tomer Hemed viimeisteli ottelun ainoan osuman 17. minuutilla. Andreu Fontàs purki keskityspallon suoraan Hemedille, jonka tarvitsi vain putata pallo maaliin.

Celta sai erinomaisen mahdollisuuden tasoitukseen 72. minuutilla. Fabián Orellana kaadettiin rangaistusalueella, ja pallo vietiin pisteelle. Edes pilkulta Celta ei saanut maalia aikaiseksi, sillä Julián torjui Noliton laukauksen alakulmasta.

Alkukaudesta Celtan hyökkäystrioa pidettiin todella vaarallisena. Nyt tilanne on se, ettei koko joukkue ole onnistunut tekemään yhtään maalia viimeiseen kuuteen liigaotteluun. Siitä huolimatta Celta on edelleen sarjassa kahdeksantena. Almería puolestaan nousi ainakin hetkellisesti pois putoamisviivan alta. Joukkueen sijoitus on tällä hetkellä 16:s.

Celta ei muuten ole enää kovin kaukana kyseenalaisesta ennätyksestä. Pisimpään ilman maalia ovat liigassa tahkonneet Sabadell (1987) ja Castellón (1990-91), joiden putket kestivät kahdeksan ottelua.

Toimittajan sana

Jutussa puhuttiin paljon Celtasta, mutta tähän otteluun on toinenkin näkökulma. Koko kauden kontannut Almería pelasi ensimmäisen ottelunsa Juan Ignacio Martínezin alaisuudessa, ja heti tuli voitto. Voitto oli jatkumoa viime ottelulle. Vaikka Almería hävisi edellisellä kierroksella Real Madridille, Almerían peli näytti melko hyvältä. Nyt tuli myös palkinto. Vieläpä niin, että maalia vartioi kakkosvahti Julián.

La Liga perjantaina

Celta Vigo – Almería 0-1 (0-1)
0-1 Tomer Hemed (17.)