Real Madrid aloittaa tänään urakkansa seurajoukkueiden MM-turnauksessa. Suoraan välieriin päässyt Los Blancos kohtaa meksikolaisen Cruz Azulin.

Poissaolot

Cruz Azul

Real Madrid

Luka Modric (loukkaantunut)
James Rodríguez (loukkaantunut)
Sami Khedira (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)

Edelliset ottelut

Cruz Azul

Cruz Azul – Western Sydney Wanderers 3-1 ja. (Seurajoukkueiden MM)
Leones Negros – Cruz Azul 1-1 (Meksikon liiga)
Cruz Azul – UNAM 0-2 (Meksikon liiga)

Real Madrid

Almería – Real Madrid 1-4 (La Liga)
Real Madrid – Ludogorets 4-0 (Mestarien liiga)
Real Madrid – Celta Vigo 3-0 (La Liga)

Arvio

Real Madrid ei ole vielä pelannut otteluakaan seurajoukkueiden MM-turnauksessa, mutta jo nyt myllerrys Marokossa on ollut melkoisella tasolla. Suurin syy on ollut taivaalta tullut sade, jota Rabatin kenttä ei kestänyt. Sen takia Fifa päätti siirtää Cruz Azulin ja Realin välisen ottelun Marrakeshiin.

Meksikolainen Cruz Azul on päässyt jo ottamaan tuntumaa Marokon kenttiin. Joukkue kaatoi puolivälierävaiheessa Wester Sydney Wanderersin jatkoajan jälkeen maalein 3-1. Ottelu pelattiin mudassa, ja sitä varjostivat erikoiset tuomariratkaisut.

Tässä kohtaa on ehkä syytä avata hieman lisää, mikä joukkue Cruz Azul oikein on. Etelä-Meksikosta löytyvä seura on yksi maan historian menestyneimmistä. Toisaalta edellinen Meksikon pääsarjan voitto tuli vuonna 1997, joten viime vuosina seura ei ole ollut ihan siellä huipulla. Tänä vuonna taskuun tuli kuitenkin Pohjois- ja Väli-Amerikan sekä Karibian alueen (CONCACAF) mestaruusturnauksen voitto. Sen ansiosta Cruz Azul pääsi edustamaan maanosaliittoaan seurajoukkueiden MM-turnaukseen.

Jos ollaan rehellisiä, niin Real Madridin pitäisi pystyä voittamaan tämä turnaus ilman suurempia ongelmia. Aina voidaan puhua siitä, kuinka nyt tulee vastaan ”uusia” ja ”nälkäisiä” joukkueita. Nälällä viitataan usein asenteeseen. Ovathan Realinkin pelaajat ammattilaisia, joten eiköhän heilläkin asennepuoli ole kunnossa. Etenkin kun tämä on pysti, joka Realin palkintokaapista puuttuu. Ja Jos asenne on suurin piirtein sama molemmilla joukkueilla, materiaali ja taktinen osaaminen tekevät eron. On vaikea nähdä, että Carlo Ancelotti häviäisi taktisesti vastassa oleville valmentajille. Jokainen jalkapalloa yhtään seuraava puolestaan ymmärtää, millainen tasoero Realin ja muiden tässä turnauksessa mukana olevien joukkueiden välilllä on.

Pelataan nyt kuitenkin ensin. Vaikka Cruz Azulin mahdollisuudet voittoon ovat pienet, mahdollisuuksia aina on.