La Ligan 15. ottelukierros saatiin pakettiin maanantai-iltana. On aika kerrata tuttuun tapaan, mitä kierroksesta jäi käteen.

Isot kompuroivat

Viime viikonloppu muistetaan erityisesti yllätystuloksista. Lauantaina Barcelona jäi Getafen vieraana maalittomaan tasapeliin. Sunnuntaina Eibar nipisti vieraspisteen Sevillalta, ja heti perään Villarreal haki harvinaisen vierasvoiton Atlético Madridin Vicente Calderónilta. Voitolla Atlético olisi noussut tasapisteisiin Barcelonan kanssa (jos siis Barca olisi edelleen pelannut tasan). Sevilla taas olisi voitolla noussut tasapisteisiin Atléticon kanssa. Kärkijoukkueiden pistemenetysten myötä tilanne tasoittui Real Madridin takana. Real oli top 4 -joukkueista ainoa, joka hoiti ottelunsa kunnialla. Eikä Realinkaan voitto tullut helpoimman kautta. Vaikka Los Blancos voitti Almerían sinänsä selvästi 4-1, Almería piinasi pitkään. Ratkaisuksi koitui Iker Casillasin torjuma rangaistuspotku tilanteessa 2-1.

Maaliujoutta ilmassa

Päättyneellä kierroksella pelattiin peräti kolme maalitonta tasapeliä. Otteluissa Getafe-Barcelona, Córdoba-Levante ja Sevilla-Eibar tahkottiin täysi 90-minuuttinen ilman osumia. Lisäksi kolmessa muussa ottelussa tehtiin vain yksi maali kussakin. Kaiken kaikkiaan viime kierroksella tehtiin ainoastaan 16 maalia. Keskimäärin tällä kaudella on isketty 26 osumaa kierrosta kohden, joten viime viikonlopun maaliujous oli selvästi keskimääräistä pahempaa luokkaa. 16 maalistakin lähes kolmannes tehtiin Almerían ja Real Madridin välisessä ottelussa.

Vain Vela osuu Moyesin alaisuudessa

Real Sociedad on pelannut kaikki kilpailut mukaan lukien viisi ottelua David Moyesin alaisuudessa. Hämmästyttävää on se, että näissä peleissä ainoastaan Carlos Vela on tehnyt Sociedadille maaleja. Toisaalta Sociedad on tehnyt kaiken kaikkiaan vain neljä maalia Moyesin aikakaudella, joten ehkei maalien kertyminen pelkästään Velalle ole sittenkään niin hämmästyttävää. Viimeisimmän osumansa meksikolainen iski sunnuntaina Baskimaan derbyssä Athletic Bilbaon verkkoon.

Elchen valmentajapotkut lähestyvät?

Elchen osalta syksy ei ole sujunut ihan toivotulla tavalla. Kukaan tuskin odotti joukkueen taistelevan mestaruudesta tai europaikoista, mutta seurassa todennäköisesti odotettiin tai ainakin toivottiin, ettei tässä vaiheessa kautta oltaisi putoamisviivan alla. Elche on kerännyt 15 ottelusta 10 pistettä maalierolla 12-30. Päättyneellä kierroksella Elche hävisi nousijajoukkue Deportivo La Coruñalle putoamistaistelun kannalta erittäin tärkeän ottelun. Viimeisestä 12 liigaottelustaan Elche on voittanut vain yhden. Muut putoamisviivan alla olevat joukkueet (Córdoba ja Almería) ovat jo vaihtaneet valmentajaa, joten pikku hiljaa katseet alkavat kääntyä Elchen suuntaan. Olisiko Fran Escribán erottaminen oikea ratkaisu? Ei välttämättä. Saako Escribá siitä huolimatta potkut? Todennäköisyydet kasvavat koko ajan.

Kierroksen maali

Tästä lähtien kierroskoosteen yhteydessä nimetään myös viikonlopun komein maali. Tällä kertaa kunnia menee Almerían Verzalle, joka täräytti kaukolaukauksella pallon ohi Casillasin.