Fifa on päättänyt siirtää Real Madridin ja Cruz Azulin välisen seurajoukkueiden MM-turnauksen välieräottelun Marrakeshiin. Tiistain ottelu piti alun perin pelata Rabatissa sijaitsevalla Stade Prince Moulay Abdellah -stadionilla. Kenttä oli puolivälierissä jo niin mutainen, että Fifa katsoi paremmaksi vaihtaa ottelupaikkakuntaa.

– Konsultoituaan paikallista järjestelykomiteaa Fifan järjestelykomitea on päättänyt, että ottelu pelataan Marrakeshissa eikä Rabatissa, tiedotteessa sanottiin.

Ennen päätöstä Cruz Azulin päävalmentaja Luis Fernando Tena oli jo ehtinyt toivoa pelipaikan vaihtamista.

– Neuvoisin (Fifaa) siirtämään ottelun Marrakeshiin. Se takaisi paremman ottelun turvallisemmissa olosuhteissa. Me haluamme pelata Real Madridia vastaan, mutta vain normaalissa olosuhteissa, Tena sanoi puolivälieräottelun jälkeen.

– Kentällä oli niin paljon vettä, ettemme pystyneet pelaamaan jalkapalloa.

Madridilaisen AS:n mukaan päätös on aiheuttanut Marokon turvallisuusviranomaisille suuria koordinaatio-ongelmia. Se tiedetään, että Realin joukkue matkusti kaikesta huolimatta ensin Rabatiin, missä pelaajat yöpyivät Sofitel Des Roses -hotellissa. Muita vieraita ei hotelliin otettu, ja Realin joukkuetta valvoo 40 henkivartijan porukka.

Cristiano (Ronaldolla) on viisi miestä takanaan, paikallisessa Al Akhbar -sanomalehdessä kirjoitettiin.

Lisäksi Rabatin kaduilla on tiettävästi poliisipartioita noin 50 metrin välein. Siis ainakin siellä, missä Realin joukkue kulloinkin liikkuu.

Realin ja Cruz Azulin välinen ottelu alkaa tiistaina klo 21.30 Suomen aikaa.