Brasilian maajoukkueen melko tuore päävalmentaja Dunga on antanut kriittisiä lausuntoja Marcelosta. Jopa niin kriittisiä, ettei Marcelolle näillä näkymin löydy peliaikaa Dungan aikakaudella. Dungaa tuntuu ärsyttävän Marcelon liiallinen halu osallistua hyökkäyksiin.

– Kuinka monta kertaa hän osallistui hyökkäyksiin (MM-kisoissa)? 20. Kuinka monta maalia hän teki tai syötti. Ei yhtään, Dunga sanoi O Globon haastattelussa.

– Kuinka monta kertaa pallo pelattiin meidän puolustajiemme selustaan? Kolme tai neljä. Ei tarvitse olla nero nähdäkseen ongelmat. Kyse ei ole siitä, ettenkö pitäisi hyökkäävistä pelaajista. Mutta voittaakseen on tehtävä maaleja. Kyse ei ole Marcelosta, vaan kaikista. On oltava tehokas.

MM-kisojen jälkeen Brasilian kaikissa otteluissa vasempana pakkina on pelannut Chelsean Filipe Luis.

Toimittajan sana

Nyt on ymmärrettävä, ettei Dungalla välttämättä oikeasti ole mitään Marceloa vastaan, henkilönä siis. Kyse on todennäköisesti puhtaasti pelifilosofisista asioista. Marcelo tunnetaan railakkaasti hyökkäävänä laitapakkina, jonka vahvuudet ovat nimenomaan hyökkäyspelaamisessa. Dunga taas on tullut sekä pelaajana että valmentajana tutuksi puolustavasta ideologiastaan, jossa maalin estäminen tulee ennen maalin tekemistä. Dungan latelemat tilastot kertovat siitä, että hän kokee Marcelon nostavan liikaa Brasilian maajoukkueen riskitasoa. Kyseisen riskitason Dunga on aina halunnut pitää melko matalalla.