Almería on palkannut uuden päävalmentajan aiemmin tällä viikolla potkut saaneen Francisco Rodríguezin tilalle. Uutena päävalmentajana kauden loppuun asti toimii La Ligan seuraajille tuttu nimi Juan Ignacio Martínez, eli tutummin JIM. Seura tiedotti asiasta verkkosivuillaan.

50-vuotias Martínez on tyypillinen kiertolaisvalmentaja, jonka pestit ovat kestäneet yleensä yhden tai kaksi kautta. Espanjassa hänet muistetaan etenkin kahdesta viimeisestä työpaikastaan Real Valladolidin ja Levanten luotsina.

Martínez ei ole puikoissa vielä tänään, kun Almería kohtaa kotonaan Real Madridin. Vetovastuussa on kakkosjoukkueen valmentaja Miguel Rivera. Syy on seuran mukaan se, että Rivera on vetänyt peliin valmistavat harjoitukset tällä viikolla.

Toimittajan sana

Almerían pelissä on tällä kaudella ollut kaksi ongelmaa yli muiden. Ensinnäkin, joukkue ei tee läheskään tarpeeksi maaleja organisoiduista, hitaista hyökkäyksistä. Joukkue on kaiken kaikkiaan tehnyt tällä kaudella vain 11 maalia. Näistä ainoastaan kaksi on tullut hitaan hyökkäämisen kautta. Sinänsä Almería laukoo paljon, mutta hyvin harva kuti suuntautuu kohti maalia. Joukkueen hyökkäyspeli on tähän asti perustunut paljolti keskityspalloihin, joilla on haettu Tomer Hemediä.

Toinen merkittävä ongelma on ollut puolustuspään vuotaminen. Almería on ottanut toiseksi eniten laukauksia vastaan tällä kaudella. Ei siinä mitään, jos laukaukset tulisivat kaukaa, mutta 64 prosenttia vedoista on tullut rangaistusalueen sisältä. Ei siis ihme, että joukkue on päästänyt 14 ottelussa 20 maalia.

Martínez saattaa sopia Almeríaan, sillä hänenkin pelitavassaan hyökätään melko suoraviivaisesti pystysuuntaan. Martínez pystynee ainakin kehittämään Almerían puolustuspelaamisen heikkouksia. JIMin luotsaama Valladolid onnistui viime kaudella pakottamaan vastustajat laukomaan suuren osan kudeistaan boksin ulkopuolelta. Toisaalta riskitason vetäminen alaspäin saattaa kostautua entistäkin tukkoisempana hyökkäyspelaamisena.