Real Madrid päätti liigavuotensa 20:nteen peräkkäiseen voittoon. Perjantai-illan ottelussa kaatui Almería maalein 4-1. Pelissä mentiin paljon päästä päähän, eikä kotijoukkue päästänyt sarjajohtajaa helpolla. Realin sankariksi nousi Iker Casillas, joka torjui rangaistuspotkun toisella puoliajalla, kun peli oli vielä auki.

Ottelun ensimmäiset tilanteet siunaantuivat yllättäen Almeríalle. Keskikentän pääpallovoiton jälkeen peliväline pelattiin oikeaan laitaan, josta se keskitettiin boksiin. Fernando Sorianon laukauksen blokkasi Pepe, ja Sebastian Dubarbierin kudin eteen ehti puolestaan Daniel Carvajal.

13. minuutilla oli Realin vuoro. Rubén nyrkkeili kulmapotkun periaatteessa ihan hyvin ulos rangaistusalueelta. Toni Kroos tälläsi irtopalloon, joka otti kimmokkeen Almería-puolustajasta ja tärähti ylärimaan. Optan tilastojen mukaan Real on kolistellut tällä kaudella maalipuita 11 kertaa.

Lähes heti perään Marcelo katkaisi syötön ja pelasi nopeasti pystyyn Cristiano Ronaldolle. Portugalilainen ohitti oman puolustajansa ja haki maalin edestä Karim Benzemaa. Ranskalainen oli kuitenkin paitsiossa.

Pari minuuttia myöhemmin oli välillä taas Almerían vuoro. Edgar Méndezin keskitys tuli pilkun tuntumaan Tomer Hemedille, mutta keskushyökkääjän pusku suuntautui Casillasin syliin.

Ja taas toiseen päätyyn. Marcelo puhkoi vasemmalla laidalla kotijoukkueen puolustuslinjan pystysyötöllä. Gareth Bale kirmasi pallon kanssa kohti päätyä ja haki maalin edestä Benzemaa. Syöttö karkasi metrin verran pitkäksi.

Hetken aikaa mentiin ilman sen suurempia maalipaikkoja, mutta 33 minuutin kohdalla Isco osoitti taitonsa. Ensin Benzeman puolenvaihto boksissa rinnalla haltuun. Sen jälkeen jalka vapaaksi ja laukaus takanurkkaan. Isco teki parikin erinomaista suoritusta, mutta samanaikaisesti Almerían Míchel puolusti tilanteessa liian kaukana Real-pelurista.

Almería iski yllättäen tasoihin muutamaa minuuttia myöhemmin – vieläpä komealla tavalla. Real-puolustus purki keskityksen rangaistusalueen ulkopuolelle. Verza teki saman tempun kuin Kroos aiemmin ja tälläsi voimalla vastapalloon. Nyt ei osunut maalipuihin, vaan pallo painui vastustamattomasti ohi Casillasin.

Kotijoukkue ehti nauttia vain kolmisen minuuttia tasatilanteesta. Kroosin keskitys tavoitti maalilta Balen, joka nousi omiin korkeuksiinsa ja puski pallon alakulmaan. 1-2-lukemista lähdettiin myös puoliajan viettoon.

Toinen puolisko lähti samalla tavalla vauhdikkaasti liikkeelle. Ensimmäinen erinomainen paikka nähtiin 54. minuutilla. Benzema avasi vastahyökkäyksen Balelle, joka pinkoi Realin kenttäpuoliskolta kohti vastustajan maalia. Ronaldo oli mukana hyökkäyksessä, mutta Balen syöttö karkasi ulos päätyrajasta.

Kolme minuuttia myöhemmin Almerían hyökkäys kääntyi jälleen Realin vastahyökkäykseksi. Iscon kautta pallo päätyi Ronaldolle, joka tällä kertaa latasi rangaistusalueen rajan tuntumasta kohti alakulmaa. Veto oli hyvä, mutta Rubén onnistui venymään palloon.

Tunnin pelin molemmin puolin nähtiin pari mielenkiintoista tilannetta. Ensin Fran Vélez otti Ronaldoa olkapäästä kiinni. Portugalilainen vaati rangaistuspotkua – ei tullut. Hetkeä myöhemmin Marcelo kopautti Méndeziä jaloille. Kontakti ei ollut järin suuri, mutta pallo vietiin pilkulle. Verzalla oli mahdollisuus tuoda kotijoukkue tasoihin ja iskeä illan toinen osumansa. Ei onnistunut, sillä Casillas venyi erinomaiseen torjuntaan.

Reilu vartti ennen täyttä aikaa näytti siltä, että Benzema ja Ronaldo pääsisivät kahdella yhtä vastaan -hyökkäykseen. Mutta eihän se ollutkaan Benzema, vaan Pepe, joka kirmasi nuoren varsan lailla kohti Rubénin maalia. Tankista loppui polttoaine viime hetkellä, ja tilanne kuivui kasaan.

80. minuutilla Real tuli vasenta laitaa pitkin. Marcelo pelasi Iscolle, joka jatkoi takaisin Marcelolle. Vasen pakki haki päädystä keskitystä maalille, mutta Ángel Trujillo liukui väliin ja katkaisi syötön. Hetkeä myöhemmin Trujillo olikin sitten myöhässä. Bale syötti kantapäällään Ronaldolle, joka jatkoi keskikaistalta boksin vasempaan laitaan Benzemalle. Ranskalainen jatkoi takaisin keskelle, ja Ronaldo pääsi iskemään tyhjiin.

Ronaldo sai vielä toisen 89. minuutilla. Carvajal teki erinomaisen nousun oikealta laidalta. Laitapuolustaja ohitti pari puolustajaa ja syötti päädystä takaviistoon Ronaldolle. Kukaan ei seurannut, ja jälleen maalipörssin kärkinimi pääsi sijoittamaan hyvästä paikasta maaliin. Osuma oli Ronaldolle jo kauden 25:s La Ligassa.

Lähes heti aloituksen jälkeen Ronaldo heitti nopealla rajaheitolla Balen puoliksi karkuun. Rubén torjui ensimmäisen yrityksen, ja irtopallon Bale sijoitti ohi maalin. Lisäajalla oli Marcelon vuoro tällätä voimalla – Rubén torjui jälleen. Loppulukemat siis 1-4.

Voiton myötä Real venytti peräkkäisten voittojen putkensa jo 20 otteluun. Los Blancos on varmuudella tämänkin viikonlopun jälkeen sarjakärjessä. Ensi viikolla Realia odottavat uudet haasteet Marokossa, jossa pelataan seurajoukkueiden MM-turnaus. Tasapisteissä sarjajumbon kanssa olevaa Almeríaa puolestaan odottaa uusi aika Juan Ignacio Martínezin valmennuksessa.

Toimittajan sana

Katsojan näkökulmasta on aina todella virkistävää nähdä joukkue, joka uskaltaa pelata korkealla riskitasolla Real Madridia tai Barcelonaa vastaan. Almería oli jatkuvasti valmis lähtemään positiivisten tilanteenvaihtojen hetkillä ylöspäin. Valmiuksia paransi ajoittain hyvinkin aktiivinen ja monella pelaajalla toteutettu prässi. Toki tällaisessa pelitavassa on kääntöpuolensa. Almería oli negatiivisten tilanteenvaihtojen hetkillä moneen otteeseen helisemässä. Viimeisen 10-minuuttisen aikana puolestaan vaikutti siltä, että Almerían pelaajilta loppui kunto yksinkertaisesti kesken.

Peli oli muuten melko aggressiivinen. Useiden rajujen taklausten sävyttämässä ottelussa jaettiin yhteensä kahdeksan varoitusta: neljä Almeríalle ja neljä Realille.

Kokoonpanot

Almería

25 Rubén
2 Míchel
4 Navarro
5 Trujillo
3 Vélez
22 Partey
7 Verza
17 Méndez
23 Soriano -> Wellington (67.)
16 Dubarbier -> Zongo (59.)
10 Hemed

Almería, vaihtopenkki

Azeez
9 Bifouma
15 Corona
1 Julián
6 dos Santos
21 Mané
8 Wellington
19 Zongo

Real Madrid

1 Casillas
15 Carvajal
3 Pepe
2 Varane
12 Marcelo
24 Illarramendi
8 Kroos
23 Isco
11 Bale
9 Benzema -> Coentrão (85.)
7 Ronaldo

Real Madrid, vaihtopenkki

13 Navas
5 Coentrão
14 Hernández
17 Arbeloa
18 Fernández
20 Jesé
26 Medrán

La Liga perjantaina

Almería – Real Madrid 1-4 (1-2)
0-1 Isco (34.)
1-1 Verza (39.)
1-2 Gareth Bale (42.)
1-3 Cristiano Ronaldo (81.)
1-4 Cristiano Ronaldo (88.)