Athletic Bilbao otti sen, mitä otettavissa oli. Baskijoukkue kaatoi Mestarien liigan lohkovaiheen päätöskierroksella Bate Borisovin ja varmisti paikkansa Eurooppa-liigan pudotuspeleissä. Voitto kirjattiin Athleticille maalein 2-0.

Athletic hätyytteli Baten maalia ensimmäisen kerran kuuden minuutin pelin kohdalla. Ibai Gómez laukoi terävästi suoraan juoksusta, mutta maalivahti Artem Soroko onnistui torjumaan.

Kaiken kaikkiaan kotijoukkue oli ensimmäisellä puoliskolla selvästi vahvempi. Ensimmäisen 45-minuuttisen aikana maalipaikat kirjattiin Athleticille lukemin 13-1. Toisaalta baskiryhmä sai laukauksistaan vain kolme maalia kohti.

Kotijoukkueen yritys palkittiin heti toisen puoliskon alussa. Markel Susaeta antoi kulmapotkun, ja Mikel San José jatkoi maalin edestä pallon verkkoon.

Pian avausmaalin jälkeen 2-0-osuma oli lähellä. Ander Iturraspe syötti paitsiolinjassa kärkkyneelle Guillermo Fernándezille, joka otti hyvän ensimmäisen kosketuksen ja tälläsi pallon tolppaan.

Muutamaa minuuttia ennen täyttä aikaa Athletic hyvästeli tämän kauden Mestarien liigan iskemällä toisen maalin Baten verkkoon. Borja Viguera keskitti, ja ensimmäisen maalin syöttänyt Susaeta iski suoraan syötöstä pelivälineen alakulmaan.

Voiton myötä Athletic nousi seitsemään pisteesen, eikä Mestarien liigan pudotuspelipaikka lopulta jäänyt kuin kahden pisteen päähän. Bate sen sijaan jäi lohkojumboksi lohduttomalla maalierolla 2-24.

Toimittajan sana

Kuten ennakossa sanoimme, Bilbaossa Mestarien liigaa ehdittiin odottaa pitkään. Nyt on reissu seurajoukkueiden ykkösturnaukseen tehty. Kuudesta ottelusta käteen jäi kaksi voittoa, yksi tasapeli ja kolme tappiota. San Mamésin yleisön kannalta oli erittäin hyvä, että Athletic onnistui voittamaan yhden pelin kotonaan. Ja vaikka Mestarien liiga -taival tällä kertaa päättyy tähän, europelit jatkuvat Eurooppa-liigan puolella. Eiköhän senkin turnauksen voitto jotain merkitsisi.